Tomado TIH2501S - Inductiekookplaat - 1 kookzone - Boostfunctie

Je kunt de kookplaat gemakkelijk bedienen met de tiptoetsbediening samen met de draaiknop. Deze kookplaat is geschikt voor pannen met een diameter tot 20 cm

De Tomado 1-pits inductiekookplaat TIH2501S heeft een vermogen van 2000 Watt. Deze inductiekookplaat heeft 10 temperatuursstanden en een boostfunctie voor extra snelheid. Je kunt de kookplaat gemakkelijk bedienen met de tiptoetsbediening samen met de draaiknop. Deze kookplaat is geschikt voor pannen met een diameter van 15 tot 20 cm. Bij koken op inductie is het belangrijk dat je pannen aanschaft geschikt voor de inductiekookplaat. De 4 antislipvoetjes zorgen ervoor dat de kookplaat stevig blijft staan en jij zorgeloos kunt koken.

Productvoordelen van de Tomado TIH2501S:
- 1- fase plug & play
- 2000 Watt
- Geschikt voor pannen met een diameter van 15 tot 20 cm
- Boostfunctie voor extra snelheid
- Restwarmte indicatie
- 10 kookstanden
- Geschikt voor normale 2-polige stekker
- 2 jaar garantie bij Tomado

Design en bediening
Deze vrijstaande inductie kookplaat is zwart en de rand is hoogwaardig afgewerkt in de kleur grijs. Dankzij de strakke uitstraling staat de kookplaat mooi op het aanrechtblad. De kookplaat heeft aan de voorkant bevindt zich de bedieningsknop met druktoets. Door aan deze knop te draaien kan je gemakkelijk de kookstand instellen. De ingestelde kookstand wordt zichtbaar aan de voorkant van de knop.

Plug & Play
Bij een kookplaat met een 1-fase plug & play functie heeft de kookplaat een “normale” 2-polige stekker. Dit betekent dat je de kookplaat dus direct kunt aansluiten op een normaal geaard stopcontact. Je hoeft dus voor deze kookplaat aanpassing geen in de meterkast te doen.

Gebruik pannen geschikt voor inductie
Pannen die al eerder op een andere kookplaat zijn gebruikt, bijvoorbeeld een gaskookplaat, zijn niet meer geschikt voor een inductie kookplaat. Schaf daarom voor het eerste gebruik een nieuwe pan aan als je geen geschikte pan hebt. De pan moet materialen bevatten die magnetisch zijn. Kookgerei van staal, geëmailleerd staal, gietijzer of roestvrijstaal geven de beste resultaten. De pannen moeten een vlakke bodem hebben en een minimale diameter van 12 cm en een maximale diameter van 20 cm. De pan dient in het midden van kookzone geplaatst worden. Wanneer de pan verwijderd wordt van de kookzone zal de inductie kookplaat direct stoppen met verwarmen.

Timerfunctie
De kookplaat is uitgerust met een timerfunctie: stel in hoe lang je rijst of pastapennen moeten koken en heb daar geen omkijken meer naar. Ten slotte biedt de kookplaat twee speciale functies die het koken nog makkelijker maken: kinderslot en een boostfunctie.

Automatische uitschakeling
Na 45 minuten schakelt de kookplaat zichzelf automatisch uit. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken of je de kookplaat wel uit hebt gezet.

Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat de instellingen van de inductie kookplaat onbedoeld aangepast worden. Het instellen van bijvoorbeeld een hogere stand of andere instellingen is niet mogelijk. Het is alleen mogelijk om de inductie kookplaat uit te schakelen.

Boostfunctie
Met de boostfunctie kun je gemakkelijk en extra snel je gerecht bereiden, perfect als je een snelle en intense verhitting nodig hebt. De boosterfunctie wordt aangeduid op het bedieningspaneel met de letter P.

Restwarmte indicatie
De restwarmte indicatie geeft aan dat de glasplaat nog te heet is om aan te raken in het gebied van de kookzone. Als het gebied van de kookzone nog te heet is, verschijnt er een [HH] in het display. Zodra de temperatuur lager wordt, maar nog wel heet is, zal de [HH] indicatie veranderen in [hh]. De temperatuur van de glasplaat is laag, als [--] in het display knippert.

Automatische panherkenning
Met koken op inductie kun je snel en nauwkeurig de temperatuur instellen, van zachtjes sudderen tot volle warmte. Extra handig aan deze kookplaat is dat deze automatisch de grootte van de pan detecteert, hiermee wordt alleen de pan verwarmt en niet het gehele oppervlak, dit zorgt ervoor dat je energieverbruik wordt geminimaliseerd. Een ander voordeel is dat binnen enkele seconden de kookplaat afkoelt, waardoor het oppervlak veilig aangeraakt kan worden, wel zo veilig!

Gemakkelijk te reinigen
Het oppervlak van de kookplaat is helemaal vlak en krasbestendig. Voor het schoonmaken altijd de stekker uit het stopcontact verwijderen. Laat de kookzone afkoelen voordat je de inductie kookplaat schoonmaakt. De inductietechnologie verwarmt alleen de pan, niet het kookoppervlak zelf. Dit heeft als gevolg dat het omringende oppervlak koel blijft en dat druppels of spetters gemakkelijk en volledig kunnen worden weggeveegd, met als resultaat een kookplaat die altijd perfect schoon is.