Foto: 0-2023/Keuken-modern.jpg

Toe aan een nieuwe keuken, maar geen inspiratie? Hier zijn 4 tips

Een keuken is een belangrijke ruimte in huis. Het is niet alleen de plek waar we ons eten bereiden, maar ook waar we samenkomen met vrienden en familie.

Jaron 27 Juni 2023

Het is dus belangrijk dat deze ruimte er goed uitziet en past bij jouw persoonlijke stijl. Maar wat als je geen inspiratie hebt voor de inrichting van jouw keuken? Geen zorgen, hier zijn 4 tips die jou kunnen helpen bij het creëren van jouw droomkeuken.

Maak gebruik van kleur

Kleur kan een grote impact hebben op de uitstraling van jouw keuken. Door het gebruik van kleur kun je een bepaalde sfeer creëren en de ruimte persoonlijk maken. Kies bijvoorbeeld voor een kleur die past bij jouw interieur of ga voor een kleur die past bij jouw persoonlijkheid. Durf ook te spelen met contrasten. Combineer bijvoorbeeld een donkere keuken met lichte accenten of ga voor een opvallende kleur op de muur in combinatie met rustige keukenkastjes. Merk je dat het toch allemaal wat moeilijker is dan gedacht? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor keukenadvies aan huis. Er komt dan iemand langs die jou kan helpen met het ontwerpen van de keuken. 

Kies voor duurzame materialen

Een keuken gaat vaak lang mee, daarom is het belangrijk om te kiezen voor duurzame materialen. Denk hierbij aan materialen zoals natuursteen, graniet en hout. Deze materialen zijn niet alleen mooi en tijdloos, maar gaan ook lang mee en zijn daardoor een goede investering. Kies bijvoorbeeld voor een houten keukenblad in combinatie met een stenen achterwand. Door het gebruik van verschillende materialen creëer je een unieke look.

Maak gebruik van verlichting

Verlichting kan een grote impact hebben op de uitstraling van jouw keuken. Het is niet alleen praktisch, maar kan ook zorgen voor een bepaalde sfeer. Kies bijvoorbeeld voor inbouwspots in het plafond om de ruimte te verlichten of ga voor een opvallende hanglamp boven de eettafel. Door het gebruik van dimmers kun je de intensiteit van het licht aanpassen aan de sfeer die je wilt creëren.

Selecteer de juiste apparatuur

Het is belangrijk om goed na te denken over welke apparatuur je wilt gebruiken in jouw keuken. Denk hierbij aan de grootte van de apparaten, de indeling en het energielabel. Kies bijvoorbeeld voor een grote koelkast als je vaak kookt voor grote groepen of ga voor een inductiekookplaat als je duurzaam wilt koken. Door de juiste apparatuur te kiezen kun je niet alleen efficiënter koken, maar ook geld besparen op de energierekening.

Reacties