Foto: Next123_innovaties

The next Generation: de innovaties van next125 voor 2024

Tijdloos en elegant. Authentiek en origineel. Precies en emotioneel.

20 April 2024

Dit zijn slechts een aantal van de kwaliteiten die verenigd worden door het premiummerk next125. Conform de tweejarige productiecyclus presenteert de Zuid-Duitse keukenmeubelfabrikant op de EuroCucina 2024 de nieuwste innovaties van het merk. Zo kunnen internationale bezoekers van dichtbij ervaren welke emoties keukens teweeg kunnen brengen.

Schüller Möbelwerk KG verwelkomt design- en architectuurliefhebbers dit jaar op de EuroCucina in Milaan met het motto ‚Feel at Home‘. Op een expositieoppervlak van 580 m² presenteert het bedrijf als een van de vijf grootste Europese keukenmeubelfabrikanten zijn productassortiment.

DE ESSENTIE MAAKT DE PERSOONLIJKHEID. DE FOCUS LIGT OP HET ESSENTIËLE.

De nieuwe generatie productinnovaties van next125 omvat op het leven georiënteerde en betekenisvolle ontwikkelingen die naadloos aansluiten op de ontwerpfilosofie van next125.

Alles waarmee een next125-product zich onderscheidt, volgt een duidelijke lijn die geïnspireerd is op de Bauhaus-doctrine: een focus op de essentie, een tijdloze vormgeving die onlosmakelijk verbonden is met de emotie van het authentieke. Op basis van deze consequente designfilosofie heeft het premiummerk next125 voor zichzelf zeven principes gedefinieerd: precisie, elegantie, creativiteit, reductie, functionaliteit, emotie en technologie.

Het ontwikkelingsritme van twee jaar zorgt er niet in de laatste plaats voor dat de nieuwe producten van next125 de tijd krijgen om te rijpen.

INNOVATIES VAN NEXT125

Dit jaar blijkt de creativiteit al uit de nieuwe oppervlakken. Zo introduceert de next125 Collection 2024 in de vorm van het nieuwe bronzen spiegelglas een onverwacht element in de keuken. Een hoogwaardig front dat elke ruimte verfijnt en een heel bijzonder gevoel overbrengt. Dankzij Tip-On kunnen greeploze accenten worden gezet die de aandacht trekken. Alles wat mooi is, verdient een spiegel – dat geldt ook voor binnenruimten.Pagina 2 | 10

Het is geen toeval dat dit hoogwaardige front het gezicht is van de nieuwe next125-campagne ‚The Fireplace‘. Het belichaamt het vermogen van een keuken om emoties op te roepen en iemand de adem te benemen.

De nieuwe frontkleur onyxzwart gekleurd eiken introduceert een populaire look in het afwisselende next125-programma, die qua kleur bijzonder goed kan worden gecombineerd en overal bij past. En bovendien: gekleurd hout geeft meer diepte en is beduidend robuuster dan klassiek gebeitst hout, wat dit front ideaal maakt voor veelvuldig gebruik.

Duurzaam en esthetisch tegelijkertijd: De nieuwe fronten van linoleum zijn verkrijgbaar in drie kleuren (natuurgrijs, walnootbruin en olijfgroen). Daarnaast bestaan ze uit een 100% gerecyclede spaanplaat, volledig bedekt met linoleum. Dit betekent dat het materiaal aan de binnen- en buitenkant, en aan de zijkanten van dit front er overal hetzelfde uitziet. Dankzij de natuurlijke samenstelling van lijnzaadolie, harsen, houtmeel en kalksteenpoeder beschikt linoleum over talloze positieve eigenschappen, zoals een unieke haptiek.

Bijzonder mooie, nieuwe producten op het gebied van oppervlakken zijn lineair glas fijnstructuur voor vitrinekasten en keramiek zandstructuur voor het volledige frontenspectrum. De fijne structuur van deze fronten maakt direct een waardige, extravagante indruk die ook de rest van de keukeninrichting beïnvloedt – Authentic Kitchens at its Best! Hierdoor biedt de collectie van 2024 een optimaal afgestemd assortiment aan individualisatieopties die aansluiten op de designfilosofie van next125 en deze verder uitbreiden.

Met de fronten voor hoge wijnkoelkasten biedt next125 de mogelijkheid om inbouwapparaten met glazen deuren harmonieus te integreren in het totaalbeeld. Een bijzonder aspect van de herbewerking van de next125 Collection 2024 zijn de op het apparaat afgestemde fronten in de diverse programma‘s met een frontopbouw uit één stuk. Door de afwezigheid van snijranden blijft de strakke, minimalistische uitstraling behouden en wordt invulling gegeven aan het designprincipe ‚reductie‘.

De twee nieuwe bijzettafels zijn een hoogtepunt van de next125 Collection 2024. Ze vallen op door hun ronde vorm en bieden dankzij het tafelblad van Systemo een haptische ervaring. Met een onyxzwarte metalen voet met poedercoating of een fluweelmat gelakte steunpoot – de mogelijkheden zijn net zo eindeloos als uw fantasie! Functioneel als aflegvlak of als stijlvol decoratief element, deze allrounder past in iedere keuken.

Het nieuwe Colour Concept is uitgebreid met drie moderne kleuren. Kiezelgrijs, dat ook als korpuskleur verkrijgbaar is, is een rustige en neutrale kleur die uitstekend kan worden gecombineerd of gebruikt als bewust ingetogen statement. De nieuwe kleur ultramarijn is exact het tegenovergestelde van ingetogen. Dit is een opvallende kleur en een indrukwekkend statement. Als accent of als hoofdkleur – ultramarijn wordt niet snel over het hoofd gezien!Pagina 3 | 10

Dankzij de natuurlijke uitstraling en verfijnde elegantie geeft aubergine de woonruimte een vleugje tijdloze warmte, wat betekent dat het Colour Concept van next125 opnieuw perfect in balans is en bestaat uit in totaal 20 kleuren om uit te kiezen.

De heldere, minimalistische lijnvoering van next125-keukens zorgt voor een tijdloze elegantie. De nieuwe fronten tot op de vloer zijn hier een goed voorbeeld van, want de plint blijft verborgen achter het korpus. Deze innovatie is als optie beschikbaar voor draaideuren van geselecteerde onderkasten en hoge kasten.

Ook het pocketsysteem is uitgebreid. Dit jaar introduceert next125 planken die speciaal zijn ontworpen om op dit systeem gemonteerd te worden. In combinatie met de nieuwe, vlakke plafondpanelen ontstaat hier een gelijkmatige afwerking over de volledige hoogte van de ruimte.

Kleinere woonoppervlakken vragen om slimme oplossingen voor meer bergruimte. In combinatie met de toenemende vraag naar dunnere werkbladen en lagere plinten leidt dit tot steeds grotere korpushoogten. Met de next125 Collection 2024 kan de korpushoogte 81,25 cm voor alle greepvarianten zonder beperking worden toegepast.

next125 heeft het onyxzwarte opzetstuk voor werkbladen ontwikkeld voor maximale flexibiliteit. Dit is de ideale oplossing om de werkruimte te structureren en een extra designelement toe te voegen aan de keuken. Vooral bij kookeilanden biedt het werkbladopzetstuk veel voordelen. Zo ontstaat er opbergruimte als een nisoplossing niet mogelijk is. Een elegant functioneel opzetstuk met verwisselbare inzetstukken om specerijen, keukengerei, messen of folierollers georganiseerd en binnen handbereik direct boven het werkblad op te bergen. Er is ook ruimte voor een stopcontact. Afhankelijk van het ontwerp kan er worden gekozen uit één verdieping (laag) of twee verdiepingen (hoog).

Andere innovaties op het gebied van opbergruimte en organisatie zijn de nieuwe hoge kasten en opzetkasten met een breedte van 75 cm. In lijn met de trend richting grotere koelkasten, zijn bij next125 nu kasten verkrijgbaar die hierop aansluiten. Daardoor is het mogelijk om grotere koel-vriesapparaten te plannen, wat een interessant alternatief is voor side-by-side apparaten.

Er zijn ook nieuwe keukenaccessoires verkrijgbaar als functionele hulpmiddelen die het dagelijkse werk in de keuken ondersteunen. Zo hebben we twee sets van drie snijplanken, gemaakt van essenhout of esdoorn van hoge kwaliteit, vergezeld van een elegant metalen dienblad met een verwijderbare houten plank. De branding met het next125-logo maakt de accessoires helemaal af.Ook het paneelsysteem biedt nieuwe mogelijkheden: een handige foliehouder, een nieuwe houder voor een bloempot met bewateringssysteem, een notitiebord met whiteboardgedeelte en plankje, een aflegplank voor afwasgerei en een wijnrek. De innovaties voegen zich op een visueel aantrekkelijke manier in de vormtaal van het paneelsysteem en zorgen zo voor orde en esthetiek.

NEXT125 HOLISTISCH DENKEN

In Milaan wordt ook het nieuwe productpalet van Systemo geïntroduceerd. Authentieke materialen die passen bij authentieke keukens – Systemo, het dochtermerk van Schüller Möbelwerk KG, past met zijn hoogwaardige werkbladen en -oppervlakken heel goed bij het premiummerk next125. Het hoogtepunt van alle innovaties is een compleet nieuw materiaal in de Systemo-collectie: natuursteen.

De natuurlijke schoonheid maakt indruk met haar buitengewone uitstraling, robuustheid en belastbaarheid, en daarnaast is elk stuk uniek. Het steen, dat in de loop van miljoenen jaren is ontstaan, wordt in groeven als grote rotsblokken gewonnen en daarna conform de strengste kwaliteitseisen verwerkt.

Verder presenteert Systemo nieuwe decors voor materialen die al vertegenwoordigd zijn in het uitgebreide assortiment oppervlakken. Hierdoor ontstaan nog meer ontwerp- en individualisatiemogelijkheden voor de keukenplanning.

In verband met de nieuwe merkcampagne met partner Francis Kéré biedt next125 alle handelspartners een uitgebreid marketingpakket aan.

Dit pakket bestaat onder andere uit POS-materiaal en foto‘s, video‘s en teksten van verschillende lengtes, die al zijn aangepast voor de verschillende sociale-mediakanalen.

Om de planning eenvoudiger te maken, biedt next125 de mediaconfigurator aan, die toegang biedt tot kant-en-klare advertentiesjablonen. Deze kunnen heel eenvoudig door de handelspartner zelf worden aangepast.

Meer informatie vindt u op www.next125.com

Meer van Next125
Reacties