Foto: pexels-alex-qian-2343467

Terug naar de natuur: landelijke keukentrends van 2023

Maak maximaal gebruik van de ruimte bij jou in de keuken in huis

Peter 30 September 2023

Eén ding is zeker: eigenlijk kun je nooit genoeg opbergruimte hebben in de keuken bij jou in huis. Waarom? Je gebruikt de plek voor het opbergen van pannen, servies en bestek. Het is dus wel zo wenselijk dat je deze gedachte meeneemt in de ontwerpfase van de nieuwe keuken bij jou in huis. Het ontwerpen van een landelijke keuken is dan een erg slimme keuze. Waarom deze keukentrend daar zo geschikt voor is, lees je in dit blog.

Maak maximaal gebruik van de ruimte bij jou in de keuken in huis

Heb je al een keer goed gekeken naar de huidige indeling en de grootte van de ruimte? Door dit kritisch in kaart te brengen, kun je daar ook de hoeveelheid kastruimte perfect op afstemmen. Misschien kom je er erg snel achter dat er net even wat meer keukenkastjes kunnen worden geïntegreerd of dat je bijvoorbeeld slim aan de slag kunt gaan met carrouselkasten in de hoek van de keuken. Dit zie je ook meteen goed terug als je meerdere showroomkeukens met elkaar vergelijkt. Al met al is er voor iedere ruimte altijd maatwerk mogelijk. En dat zorgt er dus ook weer voor dat iedere vierkante meter maximaal wordt benut.

Investeer in fraaie bovenkasten die reiken tot aan het plafond

En heb je ook al een keer nagedacht over het toevoegen van bovenkasten aan het design van een landelijke keuken van Keukenmaxx van je dromen? Op deze manier creëer je namelijk nog meer kastruimte en heb je dus meer plek over voor het opbergen van spullen die je dagelijks op een regelmatige basis gebruikt. En kies je voor bovenkasten die volledig reiken tot aan het plafond? Dan zorg je ook nog eens voor een enorm strak totaalplaatje en je haalt een knap staaltje maatwerk in huis. Niet zo gek dus dat veel woningbezitters voor deze ontwerpkeuze kiezen. Wel zo leuk om te weten, toch?

Extra opbergruimte door middel van een handige buffetkast in de keuken of woonkamer

En heb je een extra hoekje of ruimte over in de woonkamer of de keuken? In dat geval kun je er ook voor kiezen om te investeren in een fraaie buffetkast. Want naast dat dit een elegant meubelstuk is, geniet je van net even wat meer ruimte voor het opbergen van bijvoorbeeld servies. En investeer je in een buffetkast die voor een deel gesloten lades heeft? Dan heb je ook nog extra ruimte over voor het opbergen van bijvoorbeeld handige gezelschapsspelletjes.

Reacties