Rechte keukens: veelzijdig én goedkoop!

Rechte keukens blijven een populaire keukenopstelling. Dat is niet voor niks: een rechte keuken is namelijk erg veelzijdig.

De voordelen van een rechte keuken
Een van de opvallende kenmerken van rechte keukens is de eenvoud van het ontwerp. Deze keukens bestaan uit een enkel, doorlopend werkblad met kasten en apparatuur langs één wand. Deze lay-out maximaliseert de beschikbare ruimte en zorgt voor een overzichtelijke en georganiseerde kookomgeving. De afwezigheid van hoeken maakt het bovendien gemakkelijker om alle beschikbare ruimte optimaal te benutten. Een ander belangrijk voordeel van rechte keukens is de efficiëntie. Doordat alle elementen langs één wand zijn geplaatst, is alles binnen handbereik. Het minimalistische ontwerp van rechte keukens draagt ook bij aan een opgeruimde uitstraling, waardoor de keuken een rustgevende en gestroomlijnde sfeer krijgt.

De indeling van een rechte keuken
De indeling van een rechte keuken is vrij eenvoudig. Meestal zit er aan één van de uiteindes een hoge kast met koelkast. De oven kun je boven de koelkast laten plaatsen zodat deze op een handige werkhoogte zit. Maar de oven kan eventueel ook onder de kookplaat, zodat je een grotere koelkast kwijt kunt. Aan het andere uiteinde van de keuken bevindt zich de spoelbak of de kookplaat: dit is maar net wat je zelf het prettigst vindt koken. Meestal zit het kookgedeelte aan het uiteinde en de spoelbak in het midden. Rechts of links van de spoelbak is er ruimte voor een vaatwasser.

Rechte keukens in de stijl die bij jou past
Moet je keuken met een rechte opstelling ook rechttoe rechtaan zijn? Zeker niet! Je kunt juist alle kanten op wat betreft de stijl. Hou je van een strakke en tijdloze keuken? Ga dan voor een greeploze moderne keuken. Ook landelijke keukens zijn terug van weggeweest. Houten fronten, kaderdeurtjes en klassieke handgrepen zorgen voor een warme en knusse sfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze rechte landelijke keuken Charlotte Fjordblauw? Liever iets stoerders? Misschien ben jij dan wel fan van de industriële stijl. Onze rechte keuken Denver Beton Infinity past hier perfect bij!

Een goedkope rechte keuken kopen?
De goedkope rechte keuken van je dromen vind je natuurlijk bij Keukendepot! Onze keukens worden altijd voorgemonteerd geleverd inclusief stelpoten, keukengrepen en een kunststof keukenblad. Bovendien zijn onze keukenkasten standaard voorzien van gratis softclose systeem. Bij Keukendepot hebben we een ruime collectie aan betaalbare rechte keukens. En alle keukens die je op onze website ziet in een andere opstelling, zijn ook als rechte keuken leverbaar. Neem snel een kijkje!

Ben jij nou op zoek naar een goedkope rechte keuken? Plan direct een vrijblijvende afspraak in voor een uitgebreid advies, inclusief 3D ontwerp.