Twelix

Het unieke KitchenAid Twelix convectiesysteem biedt revolutionaire kookresultaten met een oven.

Twelix oven

De sleutel voor het koken met hete lucht is een gelijkmatige warmtespreiding in de oven. Het is de enige manier om voedsel uniform te garen. En het is niet zo eenvoudig als het klinkt... tenzij je een Twelix oven hebt.

Dankzij twee halve cirkelvormige verwarmingselementen achterin de ovenruimte en een speciaal ontworpen interieur wordt de luchtstroming en warmtespreiding in de oven geoptimaliseerd. Naast het verminderen van de voorverwarm- en kooktijd is de Twelix oven de sleutel tot het koken op meerdere niveaus met overal gelijke bakresultaten.

Ideaal voor een groot diner, want wat je ook kookt en waar je het ook plaatst in de royale 73-liter ovenruimte, je gerechten worden elke keer weer gelijkmatig en perfect gebakken.

Kookmethodes Twelix

Twelix biedt 33 kookmethodes inclusief 16 professionele functies om te braden, bakken en natuurlijk een patisseriefunctie. Elk van hen is zorgvuldig en vakkundig ingesteld om ieder gerecht perfect te bereiden, door automatisch voor te verwarmen op de gewenste temperatuur en door het hele kookproces te controleren met een speciale op maat gemaakte kookcyclus. Wat je ook bereidt: soesjes, croissants of brioches, pizza, gebak, langzaam gegaard vlees, yoghurt of gedroogd fruit, je gerechten zijn de beste chef-koks waardig, dankzij de speciaal ontwikkelde algoritmes. Zij zorgen voor het kookproces.

Tweli-grill

De Tweli-grill functie maakt het voor jou mogelijk om twee gerechten in een veel kortere tijd tegelijk te grillen. Terwijl het gerecht dat dichterbij de bovenkant van de oven aan het grillen is, wordt het gerecht op de onderste bakplaat reeds gebakken door middel van de warmte die door de ovenruimte wordt verspreid. Halverwege de kooktijd dienen, op het signaal van de oven, de bakplaten even omgekeerd te worden, zodat beide gerechten tegelijkertijd perfect gebakken en gegrild worden.

Tweli-base

Een niet-krokante taart- of pizzabodem behoort met Tweli-base tot het verleden. Aan het einde van het bakproces wordt er aan de onderzijde van het gerecht extra warmte gegenereerd waardoor je verzekerd bent van perfect gebakken taarten, pizza’s en zelfs gerechten die 'en cocotte' bereid worden. Traditionele ovens bakken soms alleen de bovenkant van een gerecht maar laten de onderkant bleek en onvoldoende gaar. Twelibase is de perfecte functie om de kookcyclus mee af te ronden, om verzekerd te zijn van een gelijkmatig gebruinde korst.

Telescopische geleiders

Elke KitchenAid multifunctionele oven is uitgerust met telescopische geleiders, waarmee je je bakplaat op een gemakkelijke en veilige manier in en uit de ovenruimte kan schuiven. Deze constructie biedt je het gemak om je gerechten gedurende het bakken eenvoudiger te kunnen proeven en controleren.

Cool Door-systeem Twelix

Het Cool Door-systeem verzekert dat de temperatuur van de ovendeur nooit te warm wordt aan de buitenkant. De kinderbeveiliging houdt dan weer mogelijke nieuwsgierige vingertjes op afstand. Met de Easy to Clean behandeling van het roestvrije staal blijft je oven er bovendien steeds als nieuw uitzien.