Foto: 283163

Complimenten aan de (oven van de) chef!

KitchenAid-stoomovens met kerntemperatuurmeter garanderen perfecte gaartijd.

KitchenAid-stoomovens met kerntemperatuurmeter garanderen perfecte gaartijd.

Koken een kunst? Absoluut! Een exacte wetenschappelijke kunst zelfs, als het aan KitchenAid ligt. Het merk heeft zijn stoomovens uitgerust met een kerntemperatuurmeter voor perfecte gaartijden. Het systeem is simpel: steek de kerntemperatuurmeter in het vleesgebraad, wacht tot de oven aangeeft dat de perfecte kerntemperatuur is bereikt… en neem de complimenten in ontvangst.

 

Een goudbruin gebraad is één, een heerlijk mals en lekker sappig gebraad twee. Met KitchenAid ben je voortaan zeker van een perfecte garing in de kern van je vlees of vis. Zo zijn nu – in navolging van de convectieovens Lab en Twelix – ook de stoomovens en combistoomovens van KitchenAid uitgerust met een kerntemperatuurmeter.

Deze kerntemperatuurmeter geeft aan wanneer de gewenste temperatuur in de kern van een stuk vlees of vis is bereikt. Handig, want de gaartijd kan nogal uiteenlopen afhankelijk van de grootte en vorm van vlees of vis, de hoeveelheid vet en been of zelfs de manier waarop het bewaard werd.

De kerntemperatuurmeter – die je in het meest vlezige gedeelte steekt – stuurt de temperatuurgegevens naar het digitale display van de KitchenAid-oven. De oven valt automatisch uit als het middelpunt van een stuk vlees of vis de ingestelde temperatuur heeft bereikt. Zo ben je zeker dat je gerecht niet te gaar zal zijn, met een optimaal behoud van smaak, aroma en textuur. Op het display verschijnt dan de melding dat de gewenste kerntemperatuur is bereikt.

Kortom, geen makkelijkere manier denkbaar om de volledige braad-, gaar- of stoomcyclus van je vlees of vis onder controle te houden. En je tafelgenoten de perfectie zelve voor te schotelen...

Meer informatie: www.kitchenaid.nl.

Publicatiedatum: 10 mei 2012

Reacties