Briochebuideltjes met kalfswang

20 Januari 2013

Een inspirerend recept van Robèrt van Beckhoven voor de feestdagen.


Wie eindejaar zegt, zegt feestmenu. KitchenAid en hun Nederlandse ambassadeur Robèrt van Beckhoven nemen een stukje stress weg door je een inspirerend recept aan te reiken. De redactie van Wonen.nl heeft de eer gehad dit gerecht te mogen proeven, bereid door de Meester zelf! Een ware smaaksensatie en ook nog eens een kunstwerk om te zien.

Briochebuideltjes met kalfswang

Ingrediënten voor 24 buideltjes

I. 55 g. volle melk / 27 g. gist / 55 g. bloem
II. 490 g. bloem / 255 g. ei / 6 g. zout / 33 g. basterdsuiker / 33 g. kristalsuiker / specerijen, onder andere poivre de voatsiperifery
III. 330 g. boter

Bereidingswijze
De bij I. vermelde ingrediënten mengen en 30 minuten afgedekt op kamertemperatuur bewaren. Vervolgens de bij II. genoemde ingrediënten toevoegen en ongeveer ¾ van de gewenste resultaat kneden. Dan de bij III. vermelde boter toevoegen en het deeg afkneden. Dit deeg een nacht in de koelkast laten opstijven.

Uitrollen tot 2,5 mm. Ronde plakken van 10 cm. doorsnede uitsteken. Kalfswang op midden van elk cirkeltje leggen en tot buideltje vouwen. Een stukje deeg tot touwtje vormen en daarmee buideltje afsluiten. In vierkante bakvormpje plaatsen en 20-25 min. bakken. Na bakken opening van buideltje afvullen met compote van rode ui.

Oventemperatuur: 170°C – Stoom: geen

Ingrediënten voor kalfswang

500 g. kalfswang / ½ fles witte wijn, bijvoorbeeld Chardonnay / 4 middelgrote sjalotjes / 1 tak selderij / 1 takje verse koriander / 1 prei (alleen het wit gebruiken) / 1 middelgrote wortel / 200 g. cantharellen / 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze
In een braadpan met 2 eetlepels olie de kalfswang aanbakken. Apart leggen en overtollige olie wegdoen. Weer twee eetlepels olie in de braadpan doen en de gehakte sjalotjes licht aanbakken: wortel, selderij, prei en wat peper toevoegen. Wijn toevoegen en goed doorroeren en dan de kalfswang weer in de pan doen. Goed afsluiten en op een heel laag vuur drie uur laten stoven.

Ingrediënten voor de compote van rode ui
300 g. rode ui / 1 sjalotje / 40 g. gerookte spekblokjes / 40 g. boter / 10 cl. rode port

Bereidingswijze
Uien in ringen en sjalotjes fijn snijden en met wat boter in grote braadpan langzaam laten garen. In het begin met deksel om voldoende vocht te genereren en te voorkomen dat de uien aanbakken. Spekjes kort bakken en samen met port toevoegen. Langzaam laten garen tot mooi gekleurde compote ontstaat. Peper toevoegen; zout is niet nodig want het spek is al zout.

Eet smakelijk!

Guido van Loon - Wonen.nl

AANBEVOLEN

Traditional brick

Houtgestookt geïsoleerde steenoven broodbakoven p...

Pizzaoven Traditional Brick

Houtgestookte steenoven pizzaoven traditional bric...

Siemens studioLine

Het alledaagse zo voor de hand liggend en tegelijk...
Advertentie