string(1) "a"

Luxe in de keuken – maak je leven makkelijker

De keuken, het is de plek waar menig Nederlander graag vertoefd.

Een kokend water kraan, een stoomoven of een warmwaterbad, allemaal kunnen ze ons leven tijdens het koken makkelijker maken. De ene vindt keukentoestellen belangrijker dan de andere, maar uiteindelijk denken we allemaal wel aan ons gemak. Om die reden zijn er toch enkele luxueuze elementen die veel meer mensen zouden moeten hebben in de keuken. In dit artikel kom je te weten welke luxueuze keukentoestellen zeker niet mogen ontbreken in jouw nieuwe keuken.

Staat er al een drankje klaar?

Vrijdagavond, Apero-time. Ten minste als er al een drankje klaar staat. Een belangrijk element in een luxueuze keuken, is de bar. Bij sommigen is de bar uitgebreider dan bij anderen. Soms bestaat de bar slecht uit een wijnkast, maar bij sommige mensen lijkt de bar wel een mini kroeg. In de bar mogen enkele koelkasten en een diepvriezer voor de ijsblokjes zeker niet ontbreken. Daarnaast zijn mooie lederen barkrukken altijd een meerwaarde.

Wat ook heel fijn kan zijn in een luxueuze keuken, is een glazen wijnkast als scheidingswand. Het gaat dan niet meer specifiek over gebruiksgemak, maar wel over design. Heb je een mooie plek tussen de woonkamer en de keuken die je graag nog op een originele manier zou dichtmaken? Wel, dan kan zo’n glazen scheidingswand er leuk zijn. Met enkele mooie flessen erin ziet het er ook meteen erg prestigieus uit. Bovendien is het ook een prima idee om jouw keuken er wat moderner te laten uitzien.

Kokend water in een handomdraai

Wat stoort jou het meest tijdens het koken? Is dat niet het wachten tot het water eindelijk gaat koken? Er zijn twee mogelijkheden om snel kokend water te hebben. De eerste mogelijkheid is starten van warm water en het met een deksel op jouw pot aan de kook brengen. Niet zo erg moeilijk, maar je hebt weer een extra deksel wat je moet afwassen. Een andere mogelijkheid, is beginnen met kokend water uit de kraan. Een kokend water kraan beschikt over een eigen boiler, waarin vooraf al water aan de kook wordt gebracht. Op het moment dat je pasta wilt gaan koken draai je simpelweg de kraan open. Letterlijk kokend water in een handomdraai.

Vroeger bestond er eigenlijk maar een merk die dit type kranen maakte, maar tegenwoordig is er al wat meer keuze op de markt. Afhankelijk van de grootte van jouw gezin kan je kiezen voor een kraan met een grotere of een kleinere boiler. Ook zijn er al kokend water kranen, die naast heet water ook ijskoud water kunnen leveren. Ik weet dat het een beetje contra intuïtief klikt, maar het is erg handig. Een kokend water kraan is absoluut een element dat niet meer zou mogen ontbreken in de keuken. Ze maakt het leven zoveel eenvoudiger.

Teppanyaki inbouw

We hebben al veel kunnen leren van de Japanse keuken, maar ook de Teppanyaki is een fantastische uitvinding die ons het leven in de keuken makkelijker zou kunnen maken. Een Teppanyaki is een grote bakplaat, waar je vlees en groenten rechtstreeks op kunt bakken. In tegenstelling tot een gewoon vuur, heb je voor een Teppanyaki geen potten en pannen meer nodig.

Het leuke aan zo’n bakplaat, is dat je ook grotere stukken vlees of vis in een keer kunt bereiden. De volgende keer dat er iemand op bezoek komt, kan je een hele zalm in één keer bakken.

Open haard BBQ

Een laatste element dat volgens mij niet mag ontbreken in een luxueuze keuken, is een open haard die dienst kan doen als BBQ. In de zomer kan je bijna niet buitenkomen zonder dat je ergens de geur van een grill opsnuift. In de winter daarentegen is er bijna niemand die aan het grillen slaat. Nochtans gaat er niets boven de smaak van een heerlijk gegrilde Côte à los.

Een openhaard in je keuken kan bovendien zowel gebruikt worden als verwarmingselement, als om op te koken. Doordat de openhaard rechtstreeks op de schouw is aangesloten, heb je ook minder last van vervelende dampen in je keuken. Ben je een echte pizzaliefhebber? Er bestaan ook openhaarden die je zowel kunt gebruiken als grill, als om pizza’s te bakken. Jouw eigen pizzaoven in huis, zou dat niet fantastisch zijn?

Naast het feit dat je met een openhaard kunt koken wat je maar wilt, is het ook belangrijk om op te merken dat een openhaard bijdraagt aan de sfeer tijdens het eten. Gezellig toch, het geluid van zo’n knisperend haardvuur op de achtergrond.

Reacties