Jouw bestaande keuken moderner maken? Easy!

Een nieuwe keuken is een flinke investering. Daarom groeit het aantal huishoudens dat mogelijkheden zoekt om de bestaande keuken op te frissen.

Guido van Loon 04 Juni 2020

Op die manier heb je gevoelsmatig een nieuwe keuken, maar dan zónder duizenden euro’s uit te geven. Wij geven je wat mogelijkheden.

Blad vervangen

Heb je nog zo’n aluminium keukenblad zoals twintig jaar geleden alle keukens hadden? Vervang het dan door een mooi matzwart blad. Het kost je hooguit een paar honderd euro en het geeft jouw keuken een hele frisse nieuwe look. Zeker in combinatie met het opnieuw lakken van de deurtjes (zie hieronder) is dit een relatief goedkope ingreep met een grote impact!

Frontjes/deurtjes vervangen

Steeds meer mensen vervangen de deurtjes van hun keuken, of ze lakken de huidige deurtjes opnieuw. Hiervoor zijn steeds meer gespecialiseerde bedrijven die voor een bedrag van pakweg 500 tot 1500 euro jouw keuken weer splinternieuw in de lak zetten. Dus zijn jouw keukendeurtjes een beetje dof geworden? Of vind je dat matzwart wel tof? Ga ermee aan de slag!

Handgrepen vervangen

Van die oubollige, gekrulde handvatten in je keuken? Behoorlijk outdated! Dat kan veel beter. Zéker in combinatie met het opnieuw lakken van de frontdeurtjes van je keuken, kan het vervangen van handgreepjes een compleet nieuwe, frisse look geven aan je keuken!

Apparatuur vernieuwen

Ook oude (inbouw)apparatuur kan jouw keuken ouderwets doen lijken. Zo zie je vandaag de dag bijna nooit meer van die hele grote, lompe afzuigkappen, maar juist hele subtiele, slanke modellen. Het vervangen van alleen al dit apparaat kan de keuken een stuk moderner doen ogen. Denk ook eens aan het vervangen van je inbouwoven of het installeren van een mooie, design quooker!

Nieuwe verlichting

Koud TL-licht in de keuken? Dat kan écht niet meer. Het vervangen van jouw steriele, kille verlichting door warmkleurige lampen doet natuurlijk ontzettend veel voor je keuken. Ben je handig en houd je van klussen? Het maken van een verlaagd plafond in de keuken, met daarin inbouw-led-spotjes geeft een chique, moderne look aan je keuken.

Reacties
Keukenloods

Interessant artikel!

10 maanden geleden