Poggenpohl opent het zicht op nieuwe dimensies

Frisse perspectieven voor de keuken: met de collectie van dit jaar geeft Poggenpohl een duidelijk statement af voor de toekomst.

17 Juli 2021

Onder het motto Spotting New Dimensions eert de uitvinder van de moderne keuken moderne opulentie in diverse interpretaties.

In de klassieke villa, in de zakelijk ontworpen bungalow, in de open loft, het stijlvolle oude huis en in het compacte appartement – overal is de keuken het middelpunt van het moderne leven. In de keuken wordt gekookt, genoten, gewerkt en met passie en intensiteit geleefd. Daar voelt het gezin zich thuis, daar zijn vrienden en collega's te gast. Poggenpohl beschouwt de keuken als zinnebeeld van een karaktervol, energiek en genoeglijk bestaan. De keuken maakt deel uit van een architectuur die ruimte en leven verbindt. Door een individuele inrichting en intui?tief gebruik wordt de keuken de uitdrukking van persoonlijkheid.

De actuele collectie van Poggenpohl biedt een weelderige interpretatie van het leven. Waar terrazzo en edel gerookt eiken elkaar ontmoeten, worden herinneringen aan prachtige dagen in het zuiden gewekt. Natuurlijk Rosso Lepanto gaat samen met fluweelzacht eucalyptushout. Lavagesteente met lichtgevend blauw glazuur roept de weidsheid van de Middellandse Zee op, geborsteld noestig vuren met zwart oppervlak brengt een krachtig contrast aan. Veelsoortige nuances in groen doen denken aan een tuin vol kruiden, goudglanzende keramiek tovert een schijnsel tevoorschijn in de ruimte. Zelfs in het wit verrast de rijkdom van het kleurenpalet.

Het motto Spotting New Dimensions opent het zicht op het scala aan mogelijkheden. In de collectie wordt het verlangen naar diepe levensvreugde weerspiegeld. Het leven en het eigen huis stralen door de frisse impulsen. De nieuwe producten van dit jaar zijn buitengewone stukken van ambachtelijke esthetiek en uiterste precisie.

Traditionele techniek en innovatie komen bij elkaar in een hedendaagse interpretatie van luxe. Het kader wordt gevormd door de systematische aanzet die wordt gedefinieerd door de weldoordachte verbinding van design en functie, van materialen en kleuren.

Ongebruikelijke materialen vormen het zwaartepunt van de collectie. De keuze en de behandeling ervan vinden hun oorsprong in de natuur en volgen de principes van duurzaamheid. Poggenpohl heeft terrazzo uit zijn klassieke rol bevrijd en sculpturaal opnieuw uitgevonden. Het keukeneiland van Nero Portoro staat als een monoliet in de ruimte. Terrazzoplaten met honingkleurige insluitingen worden in een bewerkelijk proces met de hand op het corpus gevouwen.

Een imposante rechthoek van Rosso Lepanto evoceert de oorspronkelijkheid van het natuursteen. Massieve blokken zijn onzichtbaar verbonden tot e?e?n langgerekt werkblad, dat op verlichte +MODO-onderkasten van eucalyptushout rust alsof het zweeft.

Spiegelglad en glanzend straalt veredeld lavagesteente in een diep blauw. Een gracieus kleurverloop en fijn craquele? kenmerken het oppervlak. Ruw lavagesteente wordt daartoe in langdurige brandprocessen gladgemaakt en bij meer dan 1000 °Celsius verzegeld met glasemaille.

Als een pronkstuk verbreidt het goudglanzende werkblad van getextureerd keramiek exclusiviteit. Van een afstand ontstaat het beeld van sierlijk vlechtwerk dat het keukeneiland als een magisch vlies omhult.

Het werkblad van glaskeramiek doet denken aan lagen van ijsschotsen in de Arctische Zee. In een bewerkelijk productieproces wordt een granulaat van gerecyclede scherven omgesmolten tot een robuuste, kristallijn aandoende structuur, die bij elke plaat een uniek beeld met een aangename textuur oplevert.

Het spel van witte kleurnuances zet zich voort in de zachte parelmoerglans van het nieuw ontwikkelde front Stucco. In een bewerkelijke stuctechniek wordt zeer fijn microcement in verschillende dunne lagen aangebracht en met de hand geschuurd totdat er een subtiel, fluwelig aanvoelend oppervlak ontstaat.

De materialen overstijgend geven de kaderfronten nieuwe impulsen. Geaccentueerd door precieze aluminiumkaders bij de nieuwe serie Contour 3.5, met een rank profiel rondom of een breed profiel uit de frontenserie Frame – de geslaagde selectie in de profilering breidt de ontwerpmogelijkheden van de bekende designlijnen +MODO, +SEGMENTO en +VENOVO uit.

Een speciale rol speelt de nieuw ontwikkelde vitrineserie Showcase. Kleine verzamelingen, geliefde of handige alledaagse voorwerpen en dierbare herinneringsstukken worden hier als in een glazen schatkist zacht verlicht tentoongesteld.

Een ander highlight in de collectie is het nieuwe schappensysteem Array 170. Op maat gemaakte aluminiumprofielen, verkrijgbaar in verschillende anodiseringen, kunnen naar wens worden gerangschikt en aan de beschikbare ruimte worden aangepast. Hangend aan het plafond, klassiek aan de wand gemonteerd of als ruimtedeler fier oprijzend – dankzij de onzichtbare verbindingen ontstaat bij elke toepassing een rustig en elegant beeld.

Een accent met vele zinspelingen , dat brengt de lijn +VENOVO dit jaar aan met een imposant groen kleurenpalet. De fijne nuances van de fronten harmonie?ren met de changerende lak van de metalen oppervlakken. Ook het werkblad van glaskeramiek uit gerecyclede groene scherven accentueert het streven naar duurzaamheid en de verbondenheid met de natuur. Gebroken glas wordt getransformeerd tot een inspirerend materiaal met een hoge graad van perfectie.

Reacties