Foto: 2018-03/top-10-keukenergernissen.jpg

Top 10 Keukenergenissen

Geloof ons als we zeggen dat je niet de enige Nederlander bent die zich wel eens ergert aan zijn of haar keuken.

In onze winkels horen we dagelijks de grootste ongemakken voorbijkomen. We hebben ze even op een rijtje gezet. Dit zijn de tien grootste keukenergernissen van gemiddeld Nederland.

1. Ik kan niet bij mijn bovenkast

Oplossing: Kies je voor bovenkasten? Zorg dan dat je er bij kunt. Bij voorkeur zonder de trap uit de schuur te moeten halen. Stel de hoogte van bovenkasten dus altijd af op jouw lengte.

2. Mijn keuken is veel te klein

Oplossing: Ruimtegebrek? Laat je goed voorlichten over kastindelingen. Door hierin slimme keuzes te maken, heb je zo twintig procent aan opbergruimte gewonnen. En dat gewoon op hetzelfde oppervlak in jouw eigen keuken. Je kunt natuurlijk ook gewoon wat spullen die je nooit gebruikt weggooien…

3. Mijn kastjes krijgen bobbels

Oplossing: Kies voor een gelakte of gespoten variant of kies voor laserafkanting van de naden. Folie kan soms gaan ‘bobbelen’. Dit komt doordat er vocht tussen de naden komt. Bijvoorbeeld door de hitte van het koken of de hete damp die uit de vaatwasser komt.

4. Mijn keuken valt uit elkaar

Oplossing: Kies bij de aanschaf van een nieuwe keuken altijd voor de juiste materialen. Voor elk budget zijn er verschillende opties in materiaal en afwerking. Laat je goed voorlichten over de eigenschappen van het materiaal en de duurzaamheid ervan.

5. Het is allemaal zo onpraktisch ingedeeld

Oplossing: De hoekopstelling is nog altijd de meest functionele keuken. Heb je liever toch een andere opstelling? Let er bij het ontwerp dan op dat je je handig in de keuken kunt bewegen tussen koken, spoelen, koelen en opbergen.

6. Ik heb veel te weinig werkruimte

Oplossing: Let er bij het ontwerp van je keuken op dat je de vaste elementen in de keuken praktisch indeelt. Zo zorg je voor zoveel mogelijk werkruimte. En zet niet te veel spullen op je aanrecht. Dat scheelt ook.

7. Mijn aanrecht zit veel te laag

Oplossing: Pas de hoogte van de kasten aan aan je lengte. Bij Bruynzeel Keukens zijn enkele keukens in Maxi-uitvoering verkrijgbaar. De kasten zijn dan zo’n 15 centimeter hoger.

8. Die afzuigkap maakt een herrie!

Oplossing: Let bij de aanschaf van een afzuigkap op het aantal dB tijdens het gebruik. Er is een aantal geluidsstille en toch krachtige afzuigkappen op de markt die deze ergernis meteen wegnemen.

9. Ik vind mijn keuken lelijk!

Oplossing: Pimp je keuken of -als je er het geld voor over hebt- koop een nieuwe keuken. Kies de stijl die bij je past en stel jezelf de vraag of je over een paar jaar ook nog blij bent met jouw keuze nu. Trends volgen is leuk, maar als je weet dat je elk seizoen een andere smaak hebt, sta je over een paar jaar misschien weer met dezelfde frustraties in de keuken. Niet doen dus!

10. De apparatuur doet niet wat ik wil

Oplossing: Maak een lijst van eisen die je hebt voor de apparatuur. Waar moet deze aan voldoen? Waar erger je je nu aan? Neem dit lijstje mee naar jouw keukenwinkel en laat je goed adviseren over de mogelijkheden en de verschillende prijsniveaus die je hierin hebt.

Reacties