Foto: 2015/Mandemakers-keuken-keukenplanner.jpg

Een keuken ontwerpen is leuk en eenvoudiger dan je denkt!

Wanneer je je aan het oriënteren bent op een nieuwe keuken, weet je vaak vrij snel welke stijl de keuken moet hebben.

Je gaat bijvoorbeeld voor een strakke, minimalistische keuken met greeploze deuren in hoogglans. Of juist voor een keuken met een warmere, meer landelijke uitstraling. Lastiger is vaak om een goed beeld te krijgen van de nieuwe indeling. Past dat vrijstaande fornuis wel in mijn keukenruimte? Of misschien droom je van een kookeiland, maar lijkt de ruimte niet helemaal geschikt. Een 3D-ontwerp van je keuken geeft hier inzicht in!

Vrijheid blijheid: ontwerp je eigen keuken

Een makkelijke manier om erachter te komen hoe de nieuwe keuken in jouw ruimte past, is door zelf je keuken te ontwerpen met een ontwerptool. De eerste stap is hierbij om bij je thuis alle maten te checken. Dat betreft dus de maten van de ruimte waar de keuken moet komen, maar vergeet ook zeker niet alle deuren en ramen mee te nemen. Misschien merk je dat een kookeiland geen optie is, maar blijkt een Italiaanse keuken met schiereiland een goed alternatief. Een schiereiland staat namelijk met één zijde tegen de muur en neemt minder ruimte in beslag.

Maak een realistisch beeld met 3D-tool

In een keuken-ontwerptool kun je ook direct keuzes voor bepaalde kasten meenemen. Bijvoorbeeld een hoekkast, waardoor je de opbergruimte optimaal benut. Ook de inbouwapparatuur kun je direct in je keukenontwerp meenemen. Klaar met het creëren van je ideale keuken? Bekijk je ontwerp in 3D! Loop door je toekomstige keuken en zie direct hoe het staat in je eigen keukenruimte. Een leuke tip: neem bij het keuken ontwerpen (een deel van) je woon- of eetkamer mee. Zo krijg je een nog realistischer beeld van hoe je nieuwe keuken gaat worden. In een keuken-ontwerptool kun je bovendien kiezen uit tal van meubels en woonaccessoires.

Je keuken in de keukenwinkel ontwerpen

Ben je geen tekenwonder of heb je weinig tijd om de tekening echt helemaal naar wens te maken? Of misschien wil je liever wat meer aan de hand genomen worden? Dan is een afspraak in een keukenwinkel natuurlijk zo gemaakt. Je kunt dan samen met een expert je eigen keuken samenstellen.

Reacties