Foto: cradle-to-cradle-inspiratiehuis-neff-design

Cradle to cradle keukenshowroom

De NEFF cradle to cradle keukenshowroom is gevestigd in inspiratiehuis 20|20 Nederlands eerste Cradle to Cradle geïnspireerde omgeving.

Het gebouw is ontworpen door William McDonough + Partners en toont de laatste noviteiten als het gaat om duurzaam denken op vier niveaus (Atrium) met een indoor/ outdoor Living Green Wall en een Building Integrated Photovoltaic (BIPV) dak welke energie en daglicht maximaliseert voor de showrooms zodat dit omgezet kan worden in licht voor in de kantoorruimtes. LED-verlichting met hoge efficiëntie, daglichtdimmersensoren en dakpanelen op het dak resulteren in geïntegreerde systemen die 53% hoger zijn dan conventionele bouwnormen en 39% meer efficiënt dan de huidige code-conforme gebouwen.

Diverse ruimtes

De interieurruimtes, ontworpen met D/Dock Amsterdam, stimuleren het welzijn van de gebruikers door middel van individuele gebruikerscontrole, frisse lucht, zonlicht en speciale materialen zodat er enkel veilige en gezonde producten in het gebouw worden gebruikt. De begane grond en eerste verdieping in inspiratiehuis 20|20 zijn voorzien van showrooms, waaronder de showroom van NEFF. Daarnaast beschikt inspiratiehuis 20|20 over een kookschool en een auditorium om bezoekers (consumenten en detaillisten) het complete BSH ervaring te geven. Op de begane grond zit mede een restaurant en koffieruimte gevestigd waar het aanbieden van gezonde producten voorop staat.

Nieuwe manier van werken

De kantoorruimtes op de tweede en derde verdieping zijn ontworpen volgens de ‘nieuwe manier van werken’ principes. De ruimte bestaat uit zones met alternatieve werkplekken en een flexibel gebruik van meubels. Iedere verdieping beschikt over zogenoemde hubs of centrale ruimtes welke alle gemeenschappelijke functies zoals vergaderruimtes, koffieruimtes, informele werkspots en meeting areas geclusterd zijn.

Meer dan alleen een plek om te werken

‘Park 20|20 en BSH zijn perfecte partners en vullen elkaar goed aan. Wij werken vanuit hetzelfde principe: zo duurzaam mogelijk zijn in de werkomgeving die meer dan alleen een plek biedt om te werken. Niet alleen binnen maar ook buiten het gebouw daar we in het centrum van deze inspirerende en multifunctionele omgeving van Park 20|20 zitten gevestigd. De interessante lijnen en het gebruik van verschillende materialen geven een unieke identiteit die de verbeelding inspireert en vastlegt. Eenmaal binnen kunnen bezoekers de wereld van BSH (en dus NEFF) ervaren en inspiratie opdoen voor het hart van hun eigen omgeving: de keuken.’

voor meer informatie: inspiratiehuis20/20

 

Reacties