Foto: bulthaup-b2-keuken-modern

bulthaup b2 keuken

Waarom bulthaup b2 de perfecte keuken is voor pioniers

Pioniers doen het graag net even anders en lopen op de massa vooruit. Ze hebben heldere inzichten, iets eerder dan de rest die heeft. In het begin kijk je misschien op van hun keuzes, maar later zie je wat de pioniers ook zagen. B2 van bulthaup is een echte pionierskeuken. De keuken lijkt niet op de klassieke modellen; niet in vorm, niet in uitvoering. Toch kan en bevat b2 alles wat je nodig hebt om te genieten, te koken en te leven.

- Inspiratie van oude ambachten

Koken heeft eigenlijk veel weg van een perfect passend meubel in elkaar zetten. Met de juiste gereedschappen en materialen schroef je alle elementen in elkaar tot één product dat nooit lijkt te hebben bestaan uit losse stukjes. Met dat idee in het achterhoofd namen de ontwerpers van het Weense E00S de keuken onder de loep. Als een werkplaats waar je je gereedschap overzichtelijk kunt opbergen en altijd binnen handbereik hebt. De inspiratie van een ambachtelijke timmermanswerkplaats is duidelijk terug te zien in de keukenkasten, die net als gereedschapskasten een vast plekje, haakje of bakje bieden voor alle keukentools. Ook de werkbank, die net als de originele houten werktafel bestaat uit schuine poten met daarop een stevig blad, verwijst naar het verleden. Maar dan wel in een uiterst modern jasje.

- Ultieme indeling

Om te komen tot een zo efficiënt en praktisch mogelijk geheel, gingen de ontwerpers gestructureerd te werk. Ze ruimden een alledaagse keuken volledig uit en gingen aan de slag met de voorwerpen die ze daarin vonden. Alles wat je normaal gezien gebruikt in een keuken moest je kunnen opbergen en een eigen plek geven. De keuken werd ontdaan van alle onnodige elementen. Op die manier ontstond een heel gecomprimeerd en helder ontwerp.

- Flexibel en modulair

Omdat je als pionier niet altijd kunt voorspellen wat het leven je zal bieden, wil je je niet voor altijd vastleggen. B2 bestaat uit een keukenwerkkast, een kast voor toestellen en een keukenwerkbank die je zonder al te veel ingrijpende maatregelen altijd kunt verplaatsen of uitbreiden. Op die manier laat de keuken zich aanpassen aan wat het leven je brengt en kun je altijd inspelen op de kansen die voorbijkomen.

- Uniek design

Het vooruitstrevende concept past met zijn ruimtelijke, open design bijzonder goed in moderne lofts en ruimtes waar verschillende woonfuncties in elkaar overvloeien. Met de kastdeuren gesloten is nauwelijks nog te zien dat het om een keuken gaat en kijk je naar een rustig en opgeruimd geheel. Alles heeft een eigen plek. Het enige wat je nog hoeft te doen om alles uit het zicht te halen, is de kastdeuren sluiten. De keukenwerkbank kan los in de ruimte staan en is dus voor heel veel plekken geschikt. Het is het enige kookeiland dat zo’n open en ruimtelijke architectuur behoudt.

- See me cooking

Het unieke ontwerp en de open werkbank maken van b2 ook de ideale keuken voor culinaire presentaties en showcooking. Door de open vormgeving is goed te volgen wat er in de keuken gebeurt, en dankzij de ultieme indeling heeft de chef alles binnen handbereik. De chef en de b2-keuken versterken elkaar. Zie een kookkunstenaar aan het werk in dit paradepaardje van bulthaup en je blijft wel even staan kijken.

Meer informatie: www.bulthaup.nl

Publicatiedatum: 11 juli 2015

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties