Mat wit keuken met kookeiland

Als je over een ruime living beschikt, dan kun je flink uitpakken met een open keuken. En dat is precies wat iedereen tegenwoordig doet.

20 September 2021

Want een grote leefkeuken, dat willen we allemaal! Het liefst natuurlijk met een keuken met kookeiland en slimme gadgets. Die vinden Rob en Lucille uit Zwartewaal bij Pelma Keukens in Goes.

Net zoals veel andere mensen die keuken inspiratie opdoen, vinden ze een nieuwe keuken met los kookeiland echt geweldig.

Rob, die het vaakst kookt, lijkt het fantastisch om een moderne keuken met eiland te hebben waar je omheen kunt lopen. Waar je aan elke zijde iets kunt doen, pratend met je vrouw of degene die op bezoek is.
Deze mat witte greeploze keuken heeft dat. De opstelling triggert om met elkaar in en rondom de keuken te gaan staan of om mee te helpen.

De keuken is modern en strak maar het verlaagde plafond maakt het knus en zet de keuken in de ruimte apart. Het is echt een domein waar je heerlijk in kokkerelt als waar je met elkaar bijpraat. Deskundig ontworpen.

Witte keuken met grijs blad integreren met wonen

De kasten tegen de achterwand geven een rustig beeld en sluiten de mat keuken af van de rest van de living. Leuk is dat het behang is doorgetrokken, je kunt een deel nog zien boven de hoge keukenkasten.

In de koffiecounter loopt het behang ook door. Hierdoor integreer je de keuken met het woongedeelte.

Mat witte keuken greeploos

Greeploos zijn de fronten, met een prachtig gekozen aluminium greeplijst aan de bovenzijde van de kastdeuren. Dat heeft in greeploze keukens meerdere voordelen.

Je ziet geen vingerafdrukken op de deurtjes omdat je je vingers plaatst in de greeplijst die aan de bovenkast van de kastdeur zit.

Een greeplijst bovenop een keukenfront zorgt er ook voor dat er ruimte ontstaat tussen de keukendeur en het werkblad. Hierdoor lijkt het aanrechtblad te zweven, heel fraai.

Wit is met opzet gekozen uit de vele keuken kleuren die er zijn. Wit vinden Rob en Lucille neutraal. En rekening houdend met de hoeveelheid daglicht die er op de keuken valt, willen ze een tint die niet somber toont.

Spinazie uit stoomoven

Rob kookt veel en graag, ook met de stoomoven.

“Een fantastische vinding,” roept hij uit. “Moet je eens een keertje spinazie maken. Nou, geweldig, echt. Het is zo gaar en zacht als het eruit komt. En niet nat he, elk blaadje is droog.”

Voor wie wel eens spinazie kookt, die weet dat je deze groene bladgroente wel vier keer moet afgieten wil je zeker zijn dat zich geen plasje op je bord vormt.

Vinding van Rob? Nee, deze stoomoven heeft zelfs een ‘spinazieprogramma’ dat automatisch de gewenste temperatuur en stoom toepast om een perfect eindresultaat te bereiken.”

Uitgebreid koken

De inductiekookplaat is ook de moeite waard. Deze heeft een grote kookzone naast de overige kookzones. Waar je de pan zet, daar wordt hij verhit.

Echt een uitkomst als je bijvoorbeeld een grote schaal met vis hebt. Zelfs kun je hier een grillplaat op kwijt. Koks die graag vis of vlees grillen smullen echt van zo’n gadget. Dat kan in deze chique keuken.

Pelma Keukens in Goes is onderdeel van DB KeukenGroep. Naast Goes heeft DB KeukenGroep nog 7 andere vestigingen door heel Nederland. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met gemiddeld een 9,7!

Meer van DB KeukenGroep
Reacties