Foto: Binnenkijker-DB-KeukenGroep-0

Massief houten keuken met zwart ultramat keukeneiland

Artic Keukens heeft een prachtkeuken geplaatst bij een héél gezellig gezin met drie kinderen in Soest.

Misschien zie je nog niet een twee drie voor je hoe je een moderne zwarte keuken met hout kunt combineren. Wij wel. Wij ontwerpen jouw persoonlijke keuken met los kookeiland voor je familie.

Het stel wilde eerst ook een mat zwart keuken, dat zou leuk passen bij de zwarte taatsdeuren in hun nieuwbouwwoning.

Maar als het ontwerp eenmaal staat en ze zien er de gietvloer in gedachten bij, dan komt het op hen te kil over. Daarom wordt er een mooie massief houten kastwand bij gecombineerd.

Kijk welke warme, verwelkomende en open uitstraling deze zwarte keuken krijgt! Geweldig wat materialen kunnen doen.

Bang voor een teleurstelling zijn ze niet.

Wanneer ze keukeninspiratie in de showroom opdoen staat er een ontzettend mooie keuken opgesteld, ook met massief houten keukenkastjes van hetzelfde hout, zodat ze goed de nerfstructuur en de kleur kunnen zien. Ja, dit hout is het.

Hoog laag keuken met mooi massief hout

Ze willen een keuken met een hoog en een laag deel.

Het lage deel moet een keukeneiland worden. Dat willen ze vanwege hun kinderen en omdat ze niet zo houden van een hokkerige benedenverdieping. Het eiland krijgt een mooie plek in deze keuken.

Met een eiland integreren ze hun open keuken als het ware in de leefruimte, creëren ze ruimte, en, ook belangrijk: ze staan niet achteraf tijdens het koken. Het is leuk om contact te houden met de anderen in de woonkamer.

“Een eiland zorgt voor verbondenheid met de omgeving, hoe paradoxaal dat ook mag klinken, het is echt zo.”

Bar gezellig

Wat is de bar leuk in deze massief houten keuken. Eerst was hij anders gepositioneerd, maar dat was technisch niet mogelijk. Hij had teveel overstek en bood onvoldoende stabiliteit. Weet je wat je dan kunt doen?
Als je er een mooie wijnkast onder plaatst en een apothekerskast, dan heb je een prachtige basis die stevigheid biedt voor het aanrecht.
Het leuke aan een wijnkast is, dat je er je wijnen mooi overzichtelijk in kunt opbergen en dat je ze er ook leuk in kunt presenteren.

Dat presenteert pas echt!

In een moderne keuken met eiland is presentatie van extra belang.

Een wijnkast maakt van je keuken dan echt een luxe keuken. Een apothekerskast is vooral erg handig voor de potjes, zakjes en verpakkingen die je in elk gezin hebt, variërend van vitamines tot pasta.

Dat wil je echt niet op een kastplank hebben want dan is het altijd zoeken en altijd rommel. Een apothekerskast met lades heeft als voordeel dat je bovenop de inhoud kijkt en dat je alles veel netter kunt bewaren.

Showen of wegmoffelen

Sommige mensen vinden een nadeel van een open keuken met eiland: de spullen die er altijd in een keuken rondzwerven.

Als je van strak houdt, dan vereist een open keuken meer opruimdiscipline. In een keuken voor een gezin kan dat een uitdaging zijn, zeker als je een dochter hebt die van taarten bakken houdt, cup cakes, koekjes enzo.

Ze vinden er een oplossing op.

De sfeervolle koffiecorner met bonenmaler en melkschuimer en stijlvol servies kunnen achter de massief houten keukenfronten opgeborgen worden.

Trek je ze open, dan zie je een mooie koffiehoek. Wil je de aanblik rustig hebben, dan sluit je de op maat gemaakte deuren.
Dat is het voordeel van deze keuken: de kasten zijn op maat gemaakt van het merk Residentic. Zo kunnen ze op de millimeter op de wens van de familie worden afgestemd en naadloos worden ingepast in het interieurontwerp.

Geen vlekjes

Zwart kan als nadeel hebben dat je er sneller stof en vuil op ziet. Dit hangt mede af van het materiaal en de lichtval. Met dit zwarte ultramat eiland hebben ze geen last van plekjes.

Het werkblad vormt een mooie contrasterende, natuurlijke aanvulling op de keuken.

Dat was ook de wens van het stel, hoewel ze op het moment dat ze de showroom binnenkwamen nog geen idee hadden welk materiaal ze zouden kiezen.

De ouders willen een blad dat stootvast is en bestand tegen intensief gebruik. Drie kinderen moeten er gebruik kunnen maken zonder dat ze er als waakhond bij hoeven te staan.

Het moet een kindvriendelijke keuken worden. Theezakjes, rode wijn, hete pannen, het keramiek werkblad is hier bestand tegen en heeft een zachte uitstraling. Het heet niet voor niets Perla Pietra Satin.

Extra ‘pitten’

In de keuken met kastenwand zijn een oven en een stoomoven ingebouwd. In dit gezin heeft de stoomoven extra voordelen. Het verschaft extra kookmogelijkheden.

Een van de kinderen heeft een allergie, de ander is vegetariër. Daarom koken ze vaak diverse potjes en hebben ze aan vier pitten niet genoeg. Met de stoomoven is het aantal kookmogelijkheden flink uitgebreid. Ze gebruiken hem veel.

Bij de les

In deze kookplaat zit Bora werkbladafzuiging verwerkt. Strak en modern in het midden van de kookplaat. Het is een perfecte oplossing voor deze moderne keuken met kookeiland. Daar past geen afzuigkap!

De geïntegreerde afzuiging werkt zo goed dat ze zelfs niet ruiken als gerechten aanbranden. Ze moeten dus wel alert blijven in hun praktische keuken.

Artic Keukens in Utrecht is onderdeel van DB KeukenGroep. DB KeukenGroep heeft ook nog vestigingen in Haarlem, Berkel en Rodenrijs, Sint-Annaland, Goes, Rijssen, Kesteren en Nunspeet. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met een 9,7 op het onafhankelijke platform Qasa.nl.

Meer van DB KeukenGroep
Reacties