De kleur van je keuken kiezen

De keuken is een verlengde van je woninginrichting. Zorg er daarom voor dat de keuken qua stijl én kleur past bij de rest van jouw woning.

 

Bij het kiezen van de kleur van je keuken is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kleur die nu in de mode is: het is ook belangrijk dat je de gekozen kleur over een aantal jaren nog mooi vindt. Kortom: je kiest de keuken en de keukenkleur niet alleen voor vandaag, maar ook voor de komende jaren. Wij zetten enkele veelvoorkomende kleuren voor je op een rij.

Keukens met witte kleur

Een van de populairste kleuren in de keuken is wit. Deze kleur kun je goed combineren met andere kleuren en daarnaast past de witte keuken in vrijwel ieder interieur. En hoewel veel mensen denken dat een witte keuken een moderne uitstraling heeft, kan een witte kleur – met name bij een houten keuken – zorgen voor een landelijke look.

Grijze keukens

De kleur grijs wordt veelal geassocieerd met saai of suf, maar dit is bij een grijze keuken zeker niet het geval. Je kunt namelijk kiezen voor een lichtgrijze, diepgrijze of donkergrijze keuken. Door gebruik te maken van deze kleurschakeringen, straalt je keuken luxe en eenvoud uit. Bovendien kun je grijstinten heel goed combineren met andere kleuren, zoals knalkleuren of wit.

Keukens in het zwart

Steeds vaker zie je zwarte keukens opduiken. Deze zwarte keukens hebben een designvolle uitstraling en passen bij de laatste woon- en interieurtrends. Kies je voor een zwarte keuken, dan moet je wel met enkele zaken rekening houden: zo is een zwarte keuken vooral aan te raden wanneer je veel licht en ruimte in huis heeft. Onze tip: combineer de zwarte keuken met witte werkbladen of chromen keukenapparatuur.

Blauwe, groene, paarse, gele of rode keukens

Naast keukens in alle tinten grijs, zwart en wit kunt u natuurlijk ook gaan voor een keuken in een opvallende kleur, zoals blauw, groen, geel of rood. Deze kleuren doen uw keuken opleven en zorgen ervoor dat de aandacht wordt getrokken. U kunt hierbij kiezen voor modekleuren als okergeel of mosgroen, maar denk hierbij goed na of u de kleur na verloop van tijd nog mooi vindt. De aanschaf van een keuken is een kostbare aangelegenheid, en dan is het zonde als u al gauw bent uitgekeken op de kleur die u heeft gekozen. Een andere mogelijkheid is het combineren van kleuren: zo kiest u een keuken met witte en blauwe keukenfronten, of een keuken met gele en grijze fronten.

Houtkleurige keukens

Ook keukens in houtkleuren zijn een trend die de laatste jaren steeds meer in opkomst is. Deze keukens hebben een heel natuurlijke uitstraling en passen in een botanische sfeer.  Je combineert houtkleurige keukens heel mooi met witte en zwarte accessoires.

Advies van Superkeukens

Wil je meer informatie over het kleuren van je keuken, schroom niet en neem vandaag nog contact op met de keukenspecialisten van Superkeukens. Plan een gratis ontwerpafspraak met ons in en wij bespreken in een uitgebreid adviesprek de mogelijkheden van jouw droomkeuken – in welke kleur je deze ook wilt laten vervaardigen! Nu alvast onze keukens bekijken? Vraag ons gratis inspiratieboek aan of bezoek onze website.