Kleur in uw keuken aanbrengen

De keuken is een verlengde van uw woninginrichting. Zorg er daarom voor dat de keuken qua stijl én kleur past bij de rest van uw woning.

 

Bij het kleuren van uw keuken is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kleur die nu in de mode is: het is ook belangrijk dat u de gekozen kleur over een aantal jaren nog mooi vindt. Kortom: u kiest de keuken en de keukenkleur niet alleen voor vandaag, maar ook voor de komende jaren die komen. Wij zetten enkele veelvoorkomende kleuren voor u op een rij.

Keuken met witte kleur

Een van de populairste kleuren in de keuken is wit. Deze kleur kunt u goed combineren met andere kleuren en daarnaast past de witte keuken in vrijwel ieder interieur. En hoewel veel mensen denken dat een witte keuken een moderne uitstraling heeft, kan een witte kleur – met name bij een houten keuken – zorgen voor een landelijke look.

Grijze keuken

De kleur grijs wordt veelal geassocieerd met saai of suf, maar dit is bij een grijze keuken zeker niet het geval. U kunt namelijk kiezen voor een lichtgrijze, diepgrijze of donkergrijze keuken. Door gebruik te maken van deze kleurschakeringen, straalt uw keuken luxe en eenvoud uit. Bovendien kunt u grijstinten heel goed combineren met andere kleuren, zoals knalkleuren of wit.

Keuken in het zwart

Steeds vaker ziet u zwarte keukens opduiken. Deze zwarte keukens hebben een designvolle uitstraling en passen bij de laatste woon- en interieurtrends. Kiest u voor een zwarte keuken, dan moet u wel met enkele zaken rekening houden: zo is een zwarte keuken vooral aan te raden wanneer u veel licht en ruimte in huis heeft. Onze tip: combineer de zwarte keuken met witte werkbladen of chromen keukenapparatuur.

Blauwe, groene, paarse, gele of rode keukens

Naast keukens in alle tinten grijs, zwart en wit kunt u natuurlijk ook gaan voor een keuken in een opvallende kleur, zoals blauw, groen, geel of rood. Deze kleuren doen uw keuken opleven en zorgen ervoor dat de aandacht wordt getrokken. U kunt hierbij kiezen voor modekleuren als okergeel of mosgroen, maar denk hierbij goed na of u de kleur na verloop van tijd nog mooi vindt. De aanschaf van een keuken is een kostbare aangelegenheid, en dan is het zonde als u al gauw bent uitgekeken op de kleur die u heeft gekozen. Een andere mogelijkheid is het combineren van kleuren: zo kiest u een keuken met witte en blauwe keukenfronten, of een keuken met gele en grijze fronten.

Advies van Superkeukens

Wilt u meer informatie over het kleuren van uw keuken, schroom niet en neem vandaag nog contact op met de keukenspecialisten van Superkeukens. Plan een adviesgesprek met ons in en wij bespreken in een uitgebreid adviesgesprek de mogelijkheden van uw droomkeuken – in welke kleur u deze ook wilt laten vervaardigen!