Keukentrends 2020

Welke keukens gaan het helemaal worden in 2020? Je kunt weer veel moois en goeds verwachten.

04 December 2019

Naast een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen zetten trends die we in het afgelopen jaar hebben zien groeien, door in 2020. Laat je door Tieleman Keukens inspireren door de nieuwste trends op keukengebied.

1. Een persoonlijke woonkeuken

De keuken is niet langer een functionele plek om te koken. Deze ruimte is nu het kloppend hart van het huis waar iedereen graag samenkomt. De keuken staat centraal in het huis en in het gezin. Het is niet voor niets dat tegenwoordig in nieuwbouwhuizen de grootste ruimte de keuken is, en niet het woongedeelte. Een kookeiland past hier perfect bij en geeft je interieur een gouden randje.

Ook zien we in de keukentrends van 2020 dat materialen van de keuken doorgetrokken worden in de rest van de woning, zodat de keuken opgaat in het interieur. En daardoor zien we dat stijlen worden gemixt. Zo wordt je nieuwe keuken nóg persoonlijker. En dat is toch wat j ewilt? Een persoonlijke, unieke keuken die perfect past in jouw huis en interieur.

2. Een duurzame keuken met uitstraling

Over duurzaamheid wordt al langer gesproken, maar woonliefhebbers vinden het steeds belangrijker om te weten waarom het nu echt duurzaam is wat er gemaakt wordt. Bij Mereno wordt de reis van het materiaal steeds meer in kaart gebracht, waardoor inzichtelijk is waar het hout vandaan komt en wie ermee gewerkt heeft. Ambacht en handwerk maken een opmars. En dat zie je terug in de keuken. 

Er wordt steeds meer geëxperimenteerd met het gebruiken van overgebleven materialen en het recyclen van materialen. Duurzaamheid en schoonheid gaan steeds meer hand in hand. Want wat mooi is, hoeft geen schadelijke gevolgen voor de natuur te hebben. Deze keukentrend zien we in 2020 niet alleen terug in de keuken, maar ook in de rest van de woning.

Bekijk hier de overige trends voor 2020.

Meer van Tieleman Keukens
Reacties