Foto: 2021/Keuken-met-luxe-keukenapparatuur-1.jpg

Keuken met luxe keukenapparatuur

Een keuken waarin flink is geïnvesteerd in luxe keukenapparatuur, dat geldt zeker voor deze keuken.

Frans en Jeanne uit Heinkenszand willen hun keuken voor eens en voor altijd uit zoeken. Het moet goed zijn voor jaren.

Met de grootste NEFF koelkast uit de collectie, een Quooker Cube die naast warm, koud en kokend ook bruisend water levert, de NEFF Slide en Hide Oven en de Novy Panoramakookplaat met geïntegreerde afzuiging moet dit wel lukken.

Het wordt een luxe hoekkeuken van Pelma Keukens in Goes.

Het eerste wat ze noteren op hun wensenlijst is: geen plaats innemende en herriemakende afzuigkap. Geen bovenkastjes maar juist meer ontwerpvrijheid. Meer licht, meer ruimtelijkheid.

Veel keukenbedrijven tonen keukens met kookeiland in al hun luister, dat sluit niet echt aan bij de wensen van Frans en Jeanne. Deze keukenruimte is te klein voor een keuken met los kookeiland, dus die keuken inspiratie laten ze liggen.

Een L-keuken zal in deze ruimte het meeste keukenplezier verschaffen, en dat kun je ook zien aan deze uiteindelijk gezellig ingerichte keuken met eethoek. De fronten mogen wit worden, houten kasten vinden ze ook prachtig.

Wit met hout

Het idee is om een combinatie te maken van een witte keuken met kastenwand van hout. Na een aantal rondes staat het definitieve keukenontwerp.

Bouwkundig veranderen ze eerst iets voordat de nieuwe keuken komt. Een muur (waar nu de kastenwand staat) met daarachter de cv-installatie verdwijnt om ruimte te maken voor een grotere afmeting keukenblok.

Met opzet worden de onderkasten lager geplaatst, zodat de open ruimte die ontstaat tussen de keukenkasten en het werkblad een ruimtelijk beeld geeft.

Omdat de afzuigkap wordt weggelaten zijn de wanden beter te zien waardoor deze keuken met luxe keukenapparatuur ook ruimtelijker toont.

Ondanks de witte, frisse tint straalt deze chique keuken warmte uit, dankzij de houten kastwand die een behaaglijk knusse sfeer verspreidt. Precies zoals Frans en Jeanne het willen hebben.

Koffiecorner geeft accent

Een complete wand met houten kasten – zoals het keuken ontwerp eerst was - vinden ze te stijf.

De verkoper pikt dat signaal goed op en maakt er een koffiecorner van met witte planken die het wit van de fronten weer terug laten komen. Heel leuk en het breekt de keuken met al die exclusieve apparaten echt.

Werkbladafzuiging

Werkbladafzuiging vervult hier zowel een esthetische als praktische functie. De keus gaat uit naar een kookplaat met panoramaschild dat achter uit de kookplaat omhoog komt. Dat vinden ze praktischer dan werkbladafzuiging in het midden.

De oven en de stoomoven die ze kiezen zijn niet even hoog. Daarom worden deze apparaten onder elkaar geplaatst, dat toont het mooist.

Als je een kast opent in deze keuken met luxe apparatuur, wacht je nog een verrassing.

Het binnenwerk is niet standaard wit, maar gekozen is hier voor houten planken! Prachtig, moet je zien hoe mooi het is met wit servies erop uitgestald. Gewoon jammer om zulke kasten ongeopend te laten.

Showroom een aanrader

Een bezoek aan een keukenshowroom biedt niet alleen veel keuken inspiratie, je kunt ook veel beter zien wat je koopt dan bij online keuken kopen.

Jeanne is niet zo lang, des te belangrijker is het om bij het hoog-laag systeem in de showroom haar persoonlijke werkbladhoogte te bepalen.

In één van de prachtige moderne keukens zien Frans en Jeanne ook de Slide en Hide oven van NEFF, de enige oven waarvan de deur onder de oven verdwijnt. Deze oven is ideaal.

Je kunt moeiteloos een ovenschotel uit de oven nemen zonder het risico om je te branden. Dat is een voordeel, en al helemaal wanneer je klein van stuk bent.

Pelma Keukens in Goes is onderdeel van DB KeukenGroep. DB KeukenGroep heeft ook nog vestigingen in Sint-Annaland, Berkel en Rodenrijs, Haarlem, Utrecht, Kesteren, Nunspeet en Rijssen. Ruim 2100 klanten waarderen DB KeukenGroep met een 9,7.

Meer van DB KeukenGroep
Reacties