ETNA keukennoviteiten 2021/22: de 6 basisingrediënten voor een droomkeuken

ETNA, momenteel een van de snelst groeiende keukenmerken in de Benelux markt, presenteert deze maand haar nieuwste keukenapparatuur.

06 November 2021

Van koelen en koken tot afwassen en afzuiging: de nadruk ligt op eyecatchers die een droomkeuken voor iedereen bereikbaar maken. Voor het design en de functionaliteiten liet ETNA zich inspireren door de laatste trends op het gebied van wonen en koken.

1. Koelen en vriezen: blikvangers met inhoud

De koelkast als blikvanger is een van de grootste keukentrends. ETNA stond aan het begin van deze trend met haar Retro collectie. Dit seizoen breidt ETNA haar bestaande collecties uit met modellen waarbij gemak, duurzaamheid en luxe design centraal staan.

In het groeiende No-Frost segment lanceert ETNA de KCV186N in RVS en Zwart. Deze strak vormgegeven, vrijstaande combinatie is voorzien van No-Frost Plus en FastFreeze en functies om voeding langer vers te houden, zoals een CrispZone met luchtvochtigheidsregeling voor groenten en fruit en een FreshZone voor vis en vlees. Met het LED-display kunnen de koelkast en vriezer onafhankelijk van elkaar ingesteld worden.

ETNA maakt het assortiment Amerikaanse koelkasten compleet met luxe modellen in stijlvol RVS en trendy zwart. De duurzame koelreuzen zijn voorzien van de nieuwste technieken om etenswaren langer vers te houden.

Wat de Amerikaanse koelkasten vooral populair maakt is de luxe ijs- en waterdispenser, zoals bij de ETNA AKV778IRVS, het topmodel. Deze RVS Amerikaanse koelkast heeft een dispenser voor onbeperkte hoeveelheden crushed ice, ijsblokjes en water dankzij de vaste wateraansluiting. Op het LED-display kunnen de temperatuur, de FastFreeze, SuperCool, de eco- en vakantiemodus bediend worden.

2. Inductie: Performance & power

ETNA breidt haar Performance 6-serie uit met twee modellen die naast matzwart nu ook in glanzend zwart verkrijgbaar zijn:

De KIF672ZT in 70 cm (past in nis van 56 cm) en de KIF680ZT in 80 cm (past in nis van 75 cm) blinken uit in zowel design als techniek. De minimalistisch ontworpen Performance kookplaten kunnen op 1- of 2-fase worden aangesloten en hebben koppelbare Flexzones. De KIF672ZT heeft zelfs vier octazones, dus een dubbele flexzone, zodat er op beide kanten van de kookplaat een XL kookoppervlakte gecreëerd wordt voor grote (grill)pannen.
Daarnaast lanceert ETNA de KIF160ZT, een 59 cm brede kookplaat met flexzones en powermanagement voor zowel een 1-fase als een 2-fase aansluiting. Dit instapmodel is voorzien van Virtual Pan Support, een minimalistische kookzone aanduiding waardoor de pan perfect gepositioneerd kan worden.

3. Kookplaat met afzuiging: ultiem gemak

De kookplaat met geïntegreerde afzuiging zal in 2022 onverhinderd populair blijven. ETNA komt met twee nieuwe modellen met interne motor, automatische afzuiging, flexzones en sliderbediening:

De compacte AKI670ZT (70 cm breed voor een standaard nis) is geschikt voor afvoer naar buiten en voor recirculatie. Bij recirculatie kunnen de koolstoffilters rechtstreeks in het apparaat geplaatst worden wat de installatie gemakkelijker maakt.
De AKI683ZT (83 cm) uit de Performance serie biedt meer kookruimte en beschikt over een Place & Slide functie. Dankzij de Place & Slide functie weet de kookplaat op welke zone de pan staat en kun je met een eenvoudige ‘slide’ direct de gewenste stand kiezen. De uitneembare wateropvang maakt het schoonmaken gemakkelijker.
Beide modellen hebben koppelbare octazones die extra kookoppervlak creëren zodat ook koken met grotere (grill)pannen mogelijk is.

4. Ovens en magnetrons: mix & match

Nieuw in het assortiment zijn de OM265RVS multifunctionele oven en de SM225RVS solomagnetron, die desgewenst een stijlvolle match vormen.

De OM265RVS met RVS design is met haar 65 liter inhoud en vijf insteekniveaus een allrounder voor allerhande gerechten. Dankzijde de emaille easyclean binnenruimte en de uitneembare binnenruit kan de OM265RVS bovendien eenvoudig schoongemaakt worden. De multifunctionele oven heeft een mechanische timer met uitschakelfunctie.
De solo magnetron SM225RVS, eveneens met RVS design, is geschikt voor een nismaat van 38 cm en heeft een inhoud van 25 liter. Dit gebruiksvriendelijke model heeft twee ontdooistanden, acht automatische kookprogramma’s en vijf magnetronstanden.

5. Afzuigkappen: Dutch design

ETNA introduceert de AI772ZT (72 cm) en de AI752ZT (52 cm) inbouw afzuigkappen in matzwarte uitvoering. Stijlvol en slim: dankzij het matzwart reflecteert de afzuigkap minder op de inductiekookplaat. Deze afzuigkappen zijn dankzij het handige kliksysteem eenvoudig te installeren en hebben een handige bediening met elektronische tiptoetsen en LED-indicaties voor de afzuigstand. De afzuigkap geeft een indicatie voor verzadiging van de filters.
Daarnaast is de AD570ZT met haar diagonale ontwerp en ronde vormen een model dat gezien mag worden. Deze afzuigkap is uitgevoerd in de trendkleur matzwart en heeft een zwart glazen front met een gebruiksvriendelijke touch control bediening met LED-indicaties voor de afzuigstand. De AD570ZT is met haar formaat van 70 cm en top capaciteit van 720 m³/h een compacte krachtpatser voor de keuken van nu en laat zich stijlvol combineren met de kookplaten van 60 en 70 cm breed. De reinigingsindicatie geeft aan wanneer het tijd is voor het vervangen van de filters.

6. Spoelen: stille kracht

In een sfeervolle open woonkeuken moet de vaatwasser vooral een stille kracht zijn, zoals de nieuwe ETNA VW844M.

De ETNA VW844M heeft een geluidsniveau van slechts 44 decibel dankzij onder andere de stille en duurzame koolborstelloze motor. De deur van deze volledig geïntegreerde vaatwasser opent vanzelf een klein stukje aan het eind van het programma, waardoor de vaat op een duurzame manier extra goed droogt. De vaatwasser is geschikt voor maximaal 13 couverts, maar met het automatische programma past de vaatwasser zich op de inhoud en vervuilingsgraad aan. De VW844M heeft vijf programma’s en een aantal functies waarmee je extra snel of hygiënisch de vaat kan doen. Het LED-display weer geeft de resttijdindicatie. De VW844M controleert zelf of er nog voldoende zout en glansspoelmiddel aanwezig is en geeft dit indien nodig aan.

Meer informatie: www.etna.nl

Reacties