Earth Rustic Trend

Na een onzekere periode zoeken we rust in de natuur, dat hebben we nu écht nodig. We zien deze natuurlijke trend steeds meer terug in de keuken.

Terazzo
Duurzaam verantwoord wonen en het hergebruiken van materialen en meubels worden steeds belangrijker. Terrazzo is weer enorm populair. Dit product wordt gemaakt van restmaterialen, zoals petflessen en plastic uit de oceaan. Dit wordt vervolgens verwerkt in vloerkleden, gordijnen en zelfs in keukenbladen. Dat maakt de investering in een nieuw interieur toch een stuk prettiger.

Natuurlijk donkerbruin
Bruin vervangt langzaam het zwart. Van chocoladebruin, tot karamel: alle tinten mogen en kunnen met elkaar gecombineerd worden. Dit versterkt het natuurlijke effect en het rustgevende gevoel. Het is misschien nog even wennen, maar bruin oogt vriendelijker dan zwart. Pas de bruine kleur toe in de keukenfronten, samen met een bruin aanrechtblad en bruine decoratie voor een natuurlijk effect. Donkerbruin gaan we ook veel terugzien op deuren en kozijnen.

Terracotta
De kleur van gebakken aarde zien we weer terug in meubels, op wanden en in textiel. Oudroze tot steenbruin; dat is helemaal van nu. Terracotta gecombineerd met koper en oudroze is ook prachtig.

Riet en rotan
Houten elementen spelen een grote rol in de natuurlijke keuken: van bestek en schalen tot rolgordijnen. Riet en rotan zien we weer terug in de nieuwste meubels. Webbing is hier een mooi voorbeeld van. Deze techniek, van gevlochten riet, zien we veel terugkomen in de zitting van stoelen en ook in kastdeuren. Combineer ook eens verschillende tinten hout met elkaar. De patronen die ontstaan maken het een persoonlijk en origineel geheel. Touch it up met veel groene planten, siergrassen en droogbloemen.

Ben je benieuwd naar meer trendblogs en wil jij stylingtips van een interieurstyliste? Bezoek dan onze website.