string(1) "p"

Kerststyling in de keuken

De Kerst komt er alweer aan. Tijd om jou keuken helemaal kerstproof te maken. In deze blog geeft Marije Develing jouw tips voor de perfecte kerststyling.

Met de feestdagen voor de deur zijn we volop bezig met de voorbereidingen. Wat gaan we eten en drinken en met wie? De keuken is deze dagen een belangrijke plek in huis, om te koken maar ook om met elkaar te genieten.

Als interieur-stylist zie ik dat de keuken vaak praktisch wordt ingericht maar echt gezellig is het er niet. Jammer want met de keuken als belangrijkste plek in huis, kan deze met een paar eenvoudige aanpassingen al gelijk heel knus worden. Heerlijk om tijdens het koken even bij te praten na een drukke dag of om lekker lang te tafelen met familie en vrienden.

 

Keukenstyling

Speciaal voor Kerst stylde ik deze nieuwe, industriële keuken. De keuken is pas geplaatst maar was nog kaal en zakelijk. Voor de styling koos ik voor warme kleuren en stoere materialen. En voor de feestdagen deed ik de voorbereidingen voor een kerstdiner in de keuken.

Woonstijl

Kies voor een type keuken die goed bij je woonstijl en het huis past. Hier is gekozen voor een industriële keuken in een donkere kleur met een stoer blad van betonlook. Het keukeneiland is licht, wat zorgt voor een mooi contrast. De kleuren zijn basic dus tijdloos: ideaal om sfeer te brengen in de styling. Het voordeel van de neutrale keuken is dat je na verloop van tijd de stijl kunt veranderen door de styling.

Kerstdiner in de keuken 

De dagelijkse maaltijd wordt echt een stuk gezelliger als je aandacht besteed aan het dekken van de tafel. Dat hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Koop een mooi servies en bestek voor dagelijks gebruik en zet een paar kaarsen op tafel. Dit maakt het eetmoment speciaal voor iedereen in huis. Uit ervaring kan ik zeggen dat zelfs kinderen hier beter van gaan eten, probeer het maar!

Tijdens de feestdagen kies ik voor wat extra luxe voor het kerstdiner in de keuken. Het servies stapel ik van groot naar klein op een chique onderbord, het bestek heeft dezelfde, warme kleur. Op tafel zet ik wat extra kaarsen en leg ik glanzende sterren neer, dat staat meteen heel feestelijk!

Fijne Kerst gewenst!