De ideale keuken en de juiste apparatuur

De ideale keuken begint bij de perfecte werkdriehoek én de juiste apparaten.

De keuken is een plek om samen te komen, de dag door te nemen en te genieten van heerlijke maaltijden. Kortom: het hart van uw huis. Maar bovenal is het de plek waar, iedere dag, eten wordt bereid. In veel gevallen wordt er bij het uitzoeken van een nieuwe keuken vooral nagedacht over de hoeveelheid opbergruimte. Maar omdat de keuken echt een werkplek is, is een goede indeling nog belangrijker.

De werkdriehoek

Een keukenspecialist of keukenvakhandel helpt u bij het ontwerp van de keuken. Het is daarbij van belang dat de indeling van de keuken op de verschillende activiteiten wordt afgestemd. Zo voorkomt u onnodig lopen en verplaatsen van spullen. De kookplaat, gootsteen en koelkast bepalen de afstand die u aflegt tijdens het koken. Samen worden deze elementen de werkdriehoek genoemd. Deze driehoek mag om gemaks- en veiligheidsredenen niet onderbroken worden, vooral de route tussen kookplaat en gootsteen niet.

Ergonomie in ieder keukenontwerp

De mogelijkheden bij het ontwerp van een keuken zijn vrijwel eindeloos. Afhankelijk van uw woning is een L-vormige, U-vormige of parallelle keuken mogelijk. Of misschien kiest u voor de moderne look van een kookeiland. Bij deze vormen valt de driehoek tussen kookplaat, gootsteen en koelkast eenvoudig op te meten. De loopafstand berekent u door de lengte van de zijden op te tellen. Bij een ergonomische keuken zal deze rond de 6 meter liggen. Maar wat te doen bij een I-vormige keuken? Ideaal voor kleinere ruimtes, echter het minst ergonomisch. Uw keukenspecialist helpt u bij het kiezen van de beste keukenindeling, mét de juiste ergonomische afmetingen.

De juiste inbouwapparatuur

Naast de indeling bepaalt ook de inbouwapparatuur voor een groot deel het gebruiksplezier van uw keuken. De perfecte plek om uw oriëntatieproces te starten, is inspiratiehuis 20|20. Bezoek onze verschillende showrooms en beoordeel zelf het design, gebruiksgemak en de talloze mogelijkheden van onze inbouwapparatuur. Bang dat u door de bomen het bos niet meer ziet? Geen zorgen, onze deskundige adviseurs staan klaar om advies op maat te geven. Kom vrijblijvend een keer langs, of maak een afspraak.