Foto: 2022/5x_hoe_je_de_keuken_een_moderne_look_geeftwonen_nl.jpg

5x hoe je de keuken een moderne look geeft

Is jouw keuken inmiddels wat verouderd en past het niet meer bij deze tijd? Dan kan het goed zijn om aan de slag te gaan met het moderniseren van je keuken.

Guido van Loon 29 Juni 2022

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je keuken een moderne look te geven. Wil je hier meer over weten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder vijf dingen op een rij waarmee jij jouw keuken een moderne touch kunt geven!

Kies voor een moderne keuken

Als jouw keuken echt al flink verouderd is, zou je ten eerste natuurlijk kunnen nadenken over een nieuwe keuken. Mocht dit een optie voor je zijn, dan is het uiteraard een aanrader om te zoeken naar een moderne keuken. Kenmerkend bij deze soort keukens is de strakke uitstraling en de moderne inbouwapparatuur. Materialen als metaal, RVS, koper en goud worden in dit soort keukens vaak gebruikt.

Verf de keukenkastjes

Geen budget voor een compleet nieuwe keuken? Er zijn nog andere manieren om jouw keuken in één klap moderner te maken. Een goede manier om dit te doen, is door de keukenkastjes te verven. Als het materiaal dit toelaat, kan dit namelijk een wereld van verschil maken. Wanneer je keuken al oud is, is het goed mogelijk dat je niet meer zo blij bent met de kleur van de keukenkastjes. Door deze te verven kun je jouw keuken al een compleet andere uitstraling geven. Kies een moderne, tijdloze kleur uit die goed past bij een moderne keuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van bruintinten, zwart, grijs of wit. Met een nieuwe kleur keukenkastjes geef je jouw keuken meteen een andere uitstraling en kan het er dus ook moderner uit komen te zien.

Greeploze keukenkastjes

Waar je ook over na kunt denken als je jouw keuken een moderne touch wilt geven, is door te kiezen voor greeploze keukenkastjes. Dit kun je bereiken door de handgrepen van je huidige keukenkastjes te verwijderen. Moderne keukens zijn meestal greeploos, waardoor je hiermee gelijk een moderne uitstraling creëert. Als je de handgrepen hebt verwijderd, kun je gebruikmaken van een mechanisch duwsysteem om de kastjes voortaan op een andere manier te openen.

Kies voor inbouwapparatuur

Een andere manier om je keuken moderner te maken, is door te kiezen voor inbouwapparatuur. Inbouwapparatuur is kenmerkend bij moderne keukens, dus het is zeker goed om hierover na te denken. Inbouwapparatuur zorgt voor een moderne uitstraling omdat het echt onderdeel is van de keuken zelf en dus niet los staat. Denk bij inbouwapparatuur bijvoorbeeld aan een oven/magnetron, koelkast, vriezer of afzuigkap.

Moderne keukenaccessoires

Is niet alleen jouw keuken aan vernieuwing toe, maar ook jouw keukenaccessoires? Dan is het tijd om hiermee aan de slag te gaan. Tegenwoordig zijn er talloze moderne keukenaccessoires die jou erbij kunnen helpen om de keuken een moderne touch te geven. Ga dus vooral op zoek naar leuke keukenaccessoires, want dit kan jouw keuken weer een boost geven!
Deze tips hierboven kunnen jou erbij helpen om je keuken te moderniseren. Ga hier dus zeker aan de slag om weer volop van je keuken te genieten.

Reacties