Foto: 2015/Samsung-hotblast-combimagnetron.jpg

Samsung HotBlast combimagnetron

De professionele keuken bij jou thuis: Samsung HotBlast combimagnetron.

Samsung kondigt de MW8000J HotBlast combimagnetron aan. De slimme technologie in de combimagnetron maakt het mogelijk om voeding van ‘ovenkwaliteit’ te bereiden in de helft van de tijd van traditionele heteluchtovens.

Het ontbreekt moderne gezinnen vaak aan tijd om voedzame maaltijden te bereiden. Om snel een maaltijd op tafel te zetten biedt de traditionele magnetronoven uitkomst, maar dit kan ten koste gaan van de kwaliteit en smaak van de maaltijd. Met dit inzicht als uitgangspunt heeft Samsung de HotBlast combimagnetron ontwikkeld. De HotBlast combimagnetron is snel, krachtig en stijlvol en biedt veel meer mogelijkheden dan standaard combimagnetrons. Hierdoor verbeter je de kookervaring thuis en bespaar je tegelijkertijd kostbare tijd.

Significant minder bereidingstijd

HotBlast introduceert een nieuwe manier van koken waarmee families sneller en beter eten. Krachtige hete lucht wordt vanaf 60 gelijke luchtgaten richting het voedsel geblazen, waardoor eten tot wel 50 procent sneller verhit wordt dan bij traditionele heteluchtovens. De hete lucht is afkomstig van een ventilator die - met een diameter van 154 mm - 1,6 keer groter is dan in heteluchtovens. Favorieten als geroosterde kip zijn dankzij HotBlast 47 procent sneller gaar dan wanneer je hetzelfde gerecht klaarmaakt in traditionele heteluchtovens. Ondanks de kortere bereidingstijd blijft de gebraden kip smaakvol, knapperig aan de buitenkant en sappig aan de binnenkant.

Perfect gegrilde maaltijden in minder tijd

De Samsung HotBlast combimagnetron heeft een 2250 watt PowerGrill Duo die krachtiger is dan traditionele grills in heteluchtovens. Gezinnen genieten daarmee sneller van gegrilde maaltijden. De extra grote heaters stralen meer en beter verdeelde warmte uit, waardoor je sneller en meer egaal kan grillen. De grillheater is van dezelfde kwaliteit als die in elektrische ovens wordt gebruikt. Met de Crusty Plate-functie bak je zowel de boven- als onderkant van bevroren eten egaal voor perfect krokante pizza, stokbroden en drumsticks.

Kook op een grotere schaal

Ondanks zijn kleine formaat, gebruikt de MW8000J iedere centimeter door zijn Grande Table. In vergelijking met traditionele magnetrons is de diameter met 380mm en de inhoud met 35 liter groter, waardoor je gemakkelijk grote hoeveelheden voedsel kookt. Zelfs als je een pizza voor de hele familie bereidt. Voor meer flexibiliteit en gemak kan de draaifunctie van de schaal in de oven ook worden uitgeschakeld. Zo benut je iedere centimeter ruimte optimaal en creëer je ruimte voor iedere ovenschaal.

Gezonder en knapperiger

De SLIM FRY-technologie in de HotBlast combimagnetron laat je genieten van gefrituurd voedsel uit een combimagnetron. De combinatie van HotBlast met warme luchtcirculatie houdt voedsel knapperig met slechts een vleugje olie. Deze bereiding voorkomt dat er teveel vet wordt gebruikt, zonder in te leveren op de kwaliteit en smaak van maaltijden.

Duurzaam en gemakkelijk

De keramische binnenkant van de MW8000J is gemakkelijk schoon en krasvrij te houden. Het gladde oppervlak haal je er gemakkelijk af en verkleurt niet, zelfs bij hoge temperaturen, olie en vetrestanten. De binnenkant is antibacterieel, kras- en roestbestendig. Dit staat garant voor langdurige en meer hoogwaardiger kwaliteit dan oveninterieurs van epoxy of RVS .

Stijlvol en strak

Het ontwerp van de MW8000J is strak en stijlvol dankzij de grote deur met verzonken handvat, RVS buitenkant en dunne chromen omlijsting. En de combimagnetron is, ondanks de indrukwekkende interne capaciteiten, klein genoeg om netjes te passen in de kleinste keukens. Het apparaat biedt een gemakkelijke gebruikservaring door touch controls en een scherp, helder LCD-scherm.

De Samsung MW8000J HotBlast is vanaf februari 2015 verkrijgbaar vanaf € 449,-.

Meer informatie: www.samsung.com

Publicatiedatum: 7 februari 2015

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties