Samsung Combimagnetron

Hotblast, Powergrill, een gist stand, de combimagnetron van Samsung heeft het allemaal. Zelfs frituren is mogelijk in deze combimagnetron. Met een draaiplateau van 380 millimeter is er genoeg ruimte voor veel bakplezier!

Getest door:

Even voorstellen...

Mijn naam is Bibo, ik ben 30 jaar oud en ik woon in Zaandam. Ik ben zelf altijd graag bezig in de keuken en daarom leek het mij erg leuk om de Samsung combimagnetron te testen!

Functies

Er zitten genoeg functies op deze combimagnetron, misschien wel een beetje te veel! Ik heb daarom ook niet de tijd gehad om alle functies uit te testen maar degene die ik heb getest werkte allemaal erg goed. Er zit onder andere een grillstand op, een frituur stand en zelfs een gist stand! De ovenfunctie en magnetronfunctie werken perfect. Lekkere knapperige bitterballen uit de oven is geen probleem.

Gebruiksgemak

De oven is erg makkelijk in gebruik. Ook het installeren was erg gemakkelijk. De oven warmt erg snel op waardoor je sneller kan beginnen met bakken, dit is natuurlijk erg fijn. Er zat geen handleiding bij maar ik denk dat dat komt omdat dit een demo model is. Na even de handleiding opzoeken op internet was het meteen duidelijk welke stand wat was.

Kwaliteit

De kwaliteit van de combimagnetron vind ik zelf verrassend goed. De verschillende functies werken allemaal prima en ik heb geen ongemakken ervaren. Ook ziet de magnetron er kwalitatief goed uit. Het design vind ik ook wel mooi, alleen de bovenkant is zilver en de voorkant is zwart, dat mocht wel één kleur zijn.

Smaak

De smaak van het eten vond ik verrassend goed. Ik heb onder andere bitterballen, stokbrood en cake gebakken met de oven en het beviel allemaal erg goed! Meestal worden de bitterballen niet zo knapperig in een combimagnetron maar dat was nu totaal niet het geval. Ook was de cake erg goed gelukt, wel wat minder dan vanuit een oven maar dat is logisch.

Conclusie

De combimagnetron van Samsung is een zeer goede magnetron die het eten lekker knapperig maakt. Toch bak ik persoonlijk liever in een echte oven omdat je dan wat meer ruimte hebt. Maar als je op zoek bent naar een goede combimagnetron is dit zeker een aanrader.

.....
Reacties