Foto: panasonic-combimagnetron-nn-cs894s

Panasonic combimagnetron NN-CS894S

Veelzijdige nieuwe combimagnetron NN-CS894S van Panasonic combineert intelligente stoomtechnologie en praktische functies met elegant design.

Panasonic heeft vandaag de NN-CS894S geïntroduceerd, een nieuwe, hoogwaardige kwaliteit combimagnetron met stoomfunctie. De nieuwe magnetron zit boordevol innovatieve handigheidjes en kookfuncties, waaronder een nieuwe stoomfunctie, en is daarmee perfect voor iedereen die snel en gemakkelijk allerlei gezonde gerechten op tafel wil zetten.

Maik Stahlbock, Director of Appliances Group bij Panasonic, vertelt: 'De nieuwste magnetron van Panasonic combineert gebruiksviendelijke functies en een stijlvol design met de nieuwste stoomtechnologie, om telkens weer heerlijke, vetvrije maaltijden te bereiden. We hebben ruim vijftig jaar ervaring in het ontwerpen van magnetrons. Het nieuwste model in het assortiment is dan ook erg gebruiksvriendelijk en veelzijdig en past perfect in elke moderne keuken. Het is de ideale aanvulling voor iedereen die gezonder wil gaan koken.'.

Krachtige stoomfunctie voor een gezonde levensstijl

De NN-CS894S-magnetron is uitgerust met de nieuwe stoomfunctie van Panasonic. Vanuit een superefficiënte boilereenheid wordt stoom rechtstreeks in het bovenste gedeelte van de magnetron geïnjecteerd. De grillplaat, die de oven in twee helften verdeelt, zorgt ervoor dat de stoom zich niet door de hele magnetron verspreidt.

Het resultaat is een krachtige hoeveelheid stoom met een hoge dichtheid waarmee het mogelijk wordt om op een nieuwe en snelle manier een groot aantal ingrediënten te bereiden, met minder vet, maar met behoud van smaak en malsheid.

Naast de nieuwe stoomfunctie biedt de NN-CS894S ook een groot aantal andere bereidingsmodi, zoals een convectieoven van 1350 W, een grill van 1300 W, een magnetron van 1000 W en een ontdooistand. Of het nu gaat om het bakken van een cake, het grillen van worstjes of het ontdooien van gehakt, de nieuwe magnetron van Panasonic levert keer op keer uitstekende resultaten.

Een scala aan bereidingsopties

Dankzij de twee roosters van de NN-CS894S wordt de ruimte optimaal benut en kan er op twee standen tegelijkertijd voedsel worden bereid. De geïntegreerde ventilator laat de hete lucht door de hele oven circuleren voor een sneller en gelijkmatiger resultaat - ideaal om vlees te braden of grotere gerechten te bereiden.

Met de NN-CS894S kunnen bovendien meerdere kookfuncties met elkaar worden gecombineerd. De magnetronfunctie is ideaal om ingrediënten snel te bereiden en de oven en grill zorgen voor een traditionele bruining en krokantheid. Alle functies kunnen tegelijkertijd worden toegepast, waardoor de meeste ingrediënten een derde sneller klaar zijn dan normaal. Tijdens het gebruik van de convectieoven of grillfunctie wordt het bereidingsproces met één druk op de Turbo-Cook-knop verhoogd met 300 W van de magnetronfunctie. Hierdoor kan aanzienlijk sneller worden gekookt zonder aan smaak of kwaliteit in te leveren.

Slimme bereidingstechnologie

De nieuwste magnetron van Panasonic heeft ook een slimme Sensor Cooking-optie, waarmee het nog eenvoudiger wordt om voedsel perfect te bereiden. Het invoeren van tijd, vermogen of gewicht is niet meer nodig: de gebruiker hoeft alleen het soort voedsel te selecteren. De sensor stelt vervolgens het vochtgehalte in de oven vast en geeft precies aan wanneer het voedsel klaar is om te eten.

Modern, praktisch design

De NN-CS894S van Panasonic heeft geen draaiplateau, maar een vlakke bodem. In de basis van de oven is een antenne voor microgolven verwerkt die tijdens het gebruik ronddraait. Dit maakt een draaiplateau overbodig en vergroot de kookruimte met 45 procent ten opzichte van traditionele modellen met een draaiplateau. Het innovatieve design levert niet alleen meer ruimte op om te koken, maar zorgt er ook voor dat er schalen van allerlei vormen en formaten in de oven passen.

De afwezigheid van een draaiplateau - dat voor het schoonmaken van de bodem zou moeten worden verwijderd - maakt het design met vlakke bodem bovendien praktischer in het onderhoud. Voor nog meer gemak is de binnenzijde van het nieuwe model bovendien voorzien van zelfreinigende, katalytische boven- en achterplaten en een fluorcoating die voorkomt dat aangebrande en gemorste voedselresten blijven plakken.

Slank en stijlvol uiterlijk

De nieuwe combimagnetron meet 494 x 438 x 390 mm en ziet er met zijn roestvrijstalen frame en ergonomisch vormgegeven handgreep stijlvol en modern uit. Dankzij de handige klapdeur is de NN-CS894S te openen als een traditionele oven.

Daarnaast heeft de magnetron een stijlvol, eenvoudig bedieningspaneel met blauw ledscherm en 'Swipe & Touch'-gebruikersinterface. De gebruiker kan gewoon vegen om door menu's en opties te bladeren, functies aanraken om ze nauwkeurig in te stellen en instellingen eenvoudig verhogen of verlagen door ze ingedrukt te houden.

Deze mooi vormgegeven bedieningselementen zijn in de deur zelf verwerkt, zodat de voorkant van de magnetron kon worden samengesteld uit één laag getint glas.

De NN-CS894S is leverbaar in het zilver vanaf midden mei 2014 voor een adviesprijs van € 699,99.

Voor meer informatie: www.panasonic.nl

Publicatiedatum: 27 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties