Foto: 2018-04/Houten-interieur.jpg

Vind in vier stappen de keuken van uw dromen!

Hoe ziet uw droomkeuken eruit? Daar heeft u vast al de nodige ideeën over.

1. Wat zijn uw wensen?

Een goed begin is het halve werk, ook bij het vinden van uw droomkeuken. Begin daarom met een eenvoudige inventarisatie van uw wensen met behulp van hele praktische vragen. Hoe vaak kookt u? Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden? Hoeveel ruimte heeft u, en is deze ruimte open of gesloten? Hoe blij bent u met de grootte van uw huidige keuken? Eet u in de keuken of in de woonkamer? Wilt u graag een kookeiland of een bar in uw keuken? Wat is uw budget? Het antwoord op deze en soortgelijke vragen vormt een perfect uitgangspunt op weg naar uw droomkeuken!

Tip: denk bij het beantwoorden van deze vragen ook aan uw toekomst. Een keuken gaat zo’n 15 tot 20 jaar mee. In die tijd kan er veel veranderen in de samenstelling van uw huishouden, uw gezondheid enzovoort.

2. Welke keukenopstellingen zijn mogelijk?

Het belangrijkst bij het ontwerpen van uw droomkeuken is de keukenopstelling. Bij het bepalen van de opstelling zijn er allerlei factoren om rekening mee te houden: de afmetingen van de ruimte en de aanwezigheid van ramen, deuren en muren, maar ook technische aspecten als de aansluitingen voor gas en water.

Tip: het kiezen van de juiste keukenopstelling verloopt extra soepel als u de maten van de ruimte (inclusief ramen, deuren, radiatoren en eventuele andere obstakels) meeneemt tijdens het gesprek met uw specialist!

3. Hoe komt mijn keuken eruit te zien?

Zodra de keukenopstelling bekend is, begint het ontwerp van uw keuken. Droomt u van een strakke keuken? Gaat u liever voor een landelijke keuken, of is het die stoere industriële keuken die uw hart sneller laat kloppen? Naast de keukenstijl kiest u in deze fase ook voor het materiaal, de kleur, de afwerking, de opbouw en – last, but not least – het aanrechtblad.


Tip: laat u goed informeren over aanrechtbladen. Aanrechtbladen zijn er namelijk in allerlei soorten die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Uw specialist helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

4. Welke apparatuur wil ik in mijn keuken?

Uw keuken komt inmiddels al aardig tot leven! De laatste stap naar uw droomkeuken is het bepalen van de juiste apparatuur. De keuze voor keukenapparatuur is een belangrijke, want hoe vervelend zou het zijn als u straks ontdekt dat u toch nog functionaliteiten mist in uw keuken? Apparatuur die bij u past maakt een wereld van verschil in het plezier dat u aan uw keuken beleeft!

Tip: houd er bij het kiezen van uw kookplaat rekening mee dat niet alle pannen voor ieder type kookplaat geschikt zijn. Kijk vooraf of uw pannen gebruikt kunnen worden op de gewenste kookplaat, of houd er rekening mee dat u een nieuwe set pannen dient aan te scha#ffen.

Hoe ziet uw droomkeuken eruit? Daar heeft u vast al de nodige ideeën over. Toch komt er bij het vinden van uw droomkeuken meer kijken dan u denkt. Hoeveel opbergruimte heb ik nodig? Welk aanrechtblad past het best bij mij? Welke apparatuur wil ik in mijn keuken? Zomaar een greep uit de zaken waarmee u rekening moet houden bij het samenstellen van uw droomkeuken. Omdat er zoveel op u afkomt, delen we graag deze vier handige stappen met u.

Meer informatie: Paul Roescher Keukens 

 

Reacties