string(1) "p"

Nieuwe keuken nodig? Ga voor industrieel!

Een industriële keuken is namelijk tijdloos en past bij elk interieur.

Je keuken is een belangrijke plek in huis

Vroeger was de keuken een afgesloten ruimte. Er werd koffie gezet, eten gemaakt en dat was het wel zo'n beetje. Nu is dat wel anders: de keuken is een belangrijke plek huis geworden. Je kookt en eet er uitgebreid, je leest er het laatste nieuws en de kids maken er hun huiswerk.

Je brengt er dus heel wat uurtjes door. Logisch ook dat bijna iedereen tegenwoordig kiest voor een open opstelling: dan is je keuken een echt onderdeel van je leefruimte.

Betrek je keuken bij je woonkamer

2-RestyleXL-industriele-industrieel-keuken-zwart-staal-beton-oud-hout-aanrechtblad-industrial-kitchen-wood

Het is dan wel mooi als de stijl van je keuken aansluit bij die van je woonkamer. Een trend die al jaren razend populair is – en waar we nog lang geen genoeg van hebben - is de industriële trend. Die is gebaseerd op de uitstraling die oude fabrieksruimten hadden: stoere elementen met een robuust en doorleefd karakter. Denk bijvoorbeeld aan beton, leer, (zwart) staal, en onbewerkte muren.

Industrieel verveelt nooit

In Nederlandse woonkamers is deze trend al ruimschoots vertegenwoordigd met stoere lampen, zwart stalen kozijnen en grof leren meubels. Wil je jouw keuken echt onderdeel uit laten maken van je woonkamer? Trek die industriële look dan door naar je keuken.

Kenmerken van een industriële keuken

2-RestyleXL-industriele-industrieel-keuken-zwart-staal-beton-oud-hout-aanrechtblad-industrial-kitchen-wood

Functionaliteit en eenvoud zijn heel belangrijk in een industriële keuken. Geen toeters en bellen, maar alles heeft een duidelijk gebruiksdoel. Maar de hoofdingrediënten van een industriële keuken zijn natuurlijk de materialen. Robuust en stoer, zoals betonnen aanrechtbladen, stalen details, grote (Amerikaanse) koelkasten, roestvrijstalen afzuigkappen en vrijstaande gasfornuizen met grove zwarte knoppen.

Hout met een verhaal

Qua afwerking kun je alle kanten op. Maar hout mag zéker niet ontbreken, oud hout het liefst. RestyleXL werkt met gebruikte houten planken. Planken met een eigen verhaal en geschiedenis. En met heel veel karakter.

Keuken op maat

Natuurlijk heeft bijna geen enkel huis – een luxe loft in Amsterdam daargelaten – de uitstraling van een oude fabriekshal. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. RestyleXL ontwerpt en maakt alles voor een industriële keuken in haar eigen fabriek. En door verschillende materialen slim te combineren, maakt zij van jouw keuken een tijdloos industrieel paradijs.

Meer prachtige voorbeelden van RestyleXL