string(1) "p"

Zorg voor een goede hygiëne in de keuken, wij geven u graag tips

De keuken is één van de plekken in huis waar we onze handen wassen en tevens ook onze maaltijden bereiden. Reden genoeg om de keuken goed schoon te houden.

De keuken is één van de plekken in huis waar we onze handen wassen en tevens ook onze maaltijden bereiden. Reden genoeg om de keuken goed schoon te houden en goed te onderhouden.

Houdt bacteriën buiten de keuken
Bacteriën kunnen zich overal op gaan nestelen. Denk bijvoorbeeld aan een afwasborstel, de vaatdoek of theedoek. Maak de keuken gewoon schoon zoals je normaal ook gewend bent. Was vaatdoeken en theedoeken op 60 graden om bacteriën te doden. Ook het schoonmaken van de afwasborstel in de vaatwasmachine moet op 60 graden gedaan worden.

Vervang een theedoek en vaatdoek dagelijks en was de vaatdoek zoals hierboven al vermeld op 60 graden. Zorg ervoor dat na gebruik de theedoek en vaatdoek eerst drogen voordat ze bij de overige was gaan. Zo krijgen bacteriën geen kans. Ook het zeeppompje met vloeibare zeep moet regelmatig schoongemaakt worden, omdat we deze steeds met vieze handen aanraken.

Keuken onderhoudstips van Tieleman
Niet alleen het regelmatig verwisselen van de vaatdoek en theedoek en schoon houden van de afwasborstel is belangrijk, ook alle oppervlakten in de keuken moeten goed schoon gehouden worden. Op keukenmeubelen, het werkblad, de spoelbak en alle apparatuur gaan ook viezigheid zitten.

Voor alle schoonmaak- en onderhoudstips voor de keuken, verwijzen we je graag naar onze website: https://www.tielemankeukens.nl/keuken-onderhoudstips.