Foto: Kvik_Veda

Kvik introduceert designkeuken VEDA in een nieuwe look: tijdloos design met doordachte details

Nieuwe retro ronde handgrepen en afgeronde hoeken

02 Juli 2024

Het tijdloze keukenontwerp Veda van keukenfabrikant Kvik is vanaf september beschikbaar in een nieuwe look, geïnspireerd op het altijd veranderende Deense landschap. Met ergonomisch ontworpen ronde handgrepen en afgeronde hoeken, zorgt het stijlvolle design voor een retro en tegelijkertijd moderne uitstraling. In het ontwerp zijn gerecyclede PET-plastic flessen en gerecycleerde houtvezels verwerkt. Zo komen functionaliteit, eenvoud en duurzaamheid samen in het zorgvuldig doordachte, Deense design.

Meike Hoek de Jong, Marketing Manager Kvik Nederland: “Veda is één van Kvik’s bestverkochte keukens. We zijn ontzettend trots dat we haar van een frisse look hebben kunnen voorzien, waarin we een goede balans hebben gevonden tussen tijdloze elegantie en een retro uitstraling. Daarbij zijn onze keukens gemaakt van verantwoorde materialen. De kern van Veda bevat gerecyclede houtvezels en de folies zijn gemaakt van gerecyclede PET-plastic flessen. De houten fronten zijn FSC-gecertificeerd en afkomstig van verantwoorde bosbouw, gemaakt om een leven lang mee te gaan.”

Doordacht, tijdloos en persoonlijk

Veda kan worden aangepast aan je eigen persoonlijke stijl door te kiezen uit verschillende materialen in combinatie met de nieuwe ergonomisch ontworpen handgrepen. De keuken komt in vijf natuurlijke kleuren: clean white, mossy green, light grey, dark oak en light oak.

De nieuwe ronde, uitgesneden handgrepen zorgen voor een moderne twist op een retro look. De handgrepen zijn beschikbaar in zes kleuren: brushed steel, black, apricot, arizona beige, london grey en green. Het innovatieve ontwerp biedt ook een greeploze optie: Veda Touch is een slim design dat met het push-to-open systeem luxe biedt tegen een verrassend lage prijs. Met slechts een lichte aanraking van je vingers, knie of heup open je de keukenkasten.

 

Persoonlijke berekening van milieu-impact

Met een nieuwe tool berekent Kvik als eerste keukenmerk de gedetailleerde impact van hun producten op het milieu. Klanten krijgen vanaf het najaar in een persoonlijke berekening te zien hoeveel gerecyclede PET-flessen en gerecycled hout er in hun nieuwe keuken zit, en ook wat de CO2-voetafdruk is. Zo bevat de afgebeelde keuken 312,3 kg gerecycled hout, 53,8 gerecycleerde plastic flessen. Het ontwerp heeft een CO2-voetafdruk van 888,15 kg.

Vanaf september 2024 is de vernieuwde Veda online en in de winkels verkrijgbaar. Dit najaar start Kvik met het communiceren van de gepersonaliseerde duurzame feiten en cijfers van keukens in de offertes. Meer informatie: Kvik.nl.

Reacties