Foto: 280410

Zoneloze inductiekookplaat van Siemens biedt onbeperkte vrijheid

Koken zonder grenzen met de zoneloze inductiekookplaat van Siemens.

Vrijheid bij het koken heeft een nieuwe naam: freeInduction van Siemens. Met deze innovatieve zoneloze inductiekookplaat kunnen thuiskoks voor het eerst het volledige oppervlak van de kookplaat benutten. Pannen kunnen naar wens op iedere plek op de kookplaat worden gezet. De kookplaat detecteert de locatie van de pan en past zich aan de vorm en grootte aan. Dankzij de intelligente technologie biedt de kookplaat plaats aan pannen in alle soorten en maten. Zo begint een nieuw tijdperk op kookgebied.

 

Eerst waren het vier gaspitten, toen vier inductiespoelen: we zijn inmiddels gewend aan kookzones met een vaste grootte en positie. En we zijn er ook aan gewend om ons kookgerei hierop af te stemmen. Deze beperkingen behoren vanaf nu tot het verleden. Met freeInduction van Siemens past de kookplaat zich voor het eerst volledig aan de wensen van de gebruiker aan en biedt daarmee grenzeloze vrijheid bij het koken.

Perfect oppervlak voor alle vormen pannen
De nieuwe inductiekookplaat maakt veel mogelijk, zoals de bereiding van een Italiaans menu voor een groot aantal gasten - en dat met maximaal vier pannen tegelijkertijd. Daarbij kan een grote pastapan gebroederlijk naast een klein sauspannetje staan, met nog voldoende plek voor een grote langwerpige braadslede. Samen koken met vrienden gaat al even gemakkelijk: op het enorme oppervlak van 72 cm breed en 45 cm diep heeft iedereen voldoende ruimte om te kokkerellen. Het is nu mogelijk om zonder enige beperkingen blancheren, stoven, bakken en braden, ook met twee of drie grote steakpannen tegelijk. En of nu het volledige oppervlak wordt benut of slechts een klein deel ervan: de warmte wordt alleen opgewekt waar deze nodig is. Optimale energiezuinigheid is voor een innovatief merk als Siemens immers vanzelfsprekend.

Bediening zoals bij een smartphone
Het zenuwcentrum van de kookplaat bevindt zich aan de voorzijde, in de vorm van een TFT-display. De geavanceerde techniek herkent alle ingeschakelde elementen en geeft deze helder weer op de display. Net als bij een smartphone kan de vermogensstand met een vingeraanraking worden ingesteld. De gewenste instelling kan met een aanraking worden geselecteerd en de gebruiker hoeft alleen maar naar voren of naar achteren te 'scrollen' om de warmte te verhogen of de temperatuur in het kookgerei te verlagen. Aanvullende opties zoals de powerBoost-functie (die ervoor zorgt dat gerechten extra snel worden verwarmd), de timer, en de kinderbeveiliging staan garant voor onovertroffen gebruiksgemak. Siemens zorgt er ook voor dat gebruikers snel vertrouwd raken met de nieuwe technologie: één druk op de Info-toets en het systeem geeft direct ondersteuning bij de bediening.

De flexInduction kookplaat is exclusief opgenomen in het studioLine programma van Siemens. Dit is een unieke lijn inbouwapparatuur, die verkrijgbaar is bij een selecte groep keukenspeciaalzaken: de studioLine partners.

Meer informatie: www.siemens-home.nl

Publicatiedatum: 8 maart 2012

Reacties