Foto: 2016/keuken_kookplaat_wonen.nl.jpg

Energie besparen in de keuken is een eitje

Ongeacht of jij nou een student bent, alleen of met z’n tweeën woont of een gezin hebt, besparen kan iedereen.

Voor wie?

Gemiddeld kan een huishouden in Nederland alleen al in de keuken € 265,- per jaar besparen. Als jouw buurman het kan, kun jij het ook. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder want UnitedConsumers heeft dat voor jou op een rijtje gezet.

Hoe?

Alle apparaten in de keuken verbruiken energie maar kunnen ook energie besparen. Hoeveel je extra verbruikt of bespaart, bepaal je helemaal zelf. Door je koelkast slim te gebruiken, kan die jou € 40,- per jaar minder kosten. Liefhebbers van vaatwassers kunnen jaarlijks het meest besparen door niet voor iedere glas de vaatwasser aan te zetten. Zuinig koken (wat het ook mag zijn) en energiezuinige kookplaat kunnen je energierekening verminderen met € 50,- ieder jaar. Leuke bedragen allemaal, maar hoe kom je er aan of beter gezegd er vanaf? Door onderstaande tips in de infographic van UnitedConsumers toe te passen.

Het is eenvoudig om honderden euro’s per jaar te besparen. Hoe eerder je daarmee begint hoe meer geld je in jouw portemonnee overhoudt. En niet te vergeten, bewuster omgaan met energie draagt bij aan een duurzame wereld.

Voor meer informatie kijk op de website van UnitedConsumers

Reacties