Foto: aeg-kookplaat-totalflex

AEG TotalFlex: de oneindig flexibele kookplaat

Hoewel inductiekookplaten veel voordelen bieden ten opzichte van andere soorten kookplaten, blijft de mate van flexibiliteit een bron van frustratie.

De standaard zones zijn te klein, te groot, de vorm past niet bij de vorm van de pan of de kookplaat voldoet niet aan de kookwensen.

De nieuwe TotalFlex inductiekookplaat van AEG maakt aan deze frustraties een eind: op deze kookplaat kan met kookgerei van 10 tot 35 cm waar dan ook worden gekookt. Na het inschakelen van de kookplaat en het neerzetten van een pan, wordt deze automatisch gedetecteerd en licht bij één van de bedieningselementen het display rood op. Zo is meteen duidelijk welke set bedieningselementen voor de betreffende pan moet worden gebruikt. Eenmaal in gebruik, dan is ook de timer makkelijk in te stellen. En omdat elk gerecht zo afzonderlijk en nauwkeurig wordt getimed, is absolute controle over het kookproces verzekerd.

Lang wachten tot het water kookt is ook niet meer nodig. Daarvoor zorgt de powerbooster-functie. Water kookt binnen 90 seconden – dat is zelfs sneller dan bij een elektrische waterkoker. Deze functie is perfect voor het aan de kook brengen van bijvoorbeeld aardappels en andere snelle kookklussen zoals het dichtschroeien van vlees.

Met behulp van de Hob2Hood-functie is ‘hands-free’ koken eenvoudig. Als de kookplaat wordt ingeschakeld treedt de afzuigkap namelijk automatisch in werking en wordt tijdens het koken het afzuigvermogen continu afgestemd op de behoefte. Zo blijft de ruimte vrij van etensluchtjes, het bedieningspaneel van de afzuigkap schoon en kan alle aandacht worden besteed van de voorbereiding en verfijning van de gerechten. Natuurlijk blijft het mogelijk om het afzuigvermogen handmatig aan te passen.

Dankzij het ruimtebesparende ontwerp kan de kookplaat worden geïnstalleerd in werkblad van minimaal 12 mm dik als er een lade onder wordt geplaatst, en van minimaal 28 mm dik als de kookplaten boven een oven wordt ingebouwd. Ventilatie aan de voorzijde is hierbij niet nodig.

De AEG TotalFlex inductiekookplaat is leverbaar vanaf juni 2021 in 80 cm en met facet geslepen rand. Adviesprijs vanaf € 3.499,-

Meer informatie: www.aeg.nl

Reacties