Quooker Flex product van het jaar

-Een product dat zo vanzelfsprekend zou kunnen worden, dat het ontbreken ervan straks niet meer voor te stellen is.-

Het juryrapport van de prestigieuze Dutch Design Awards was lovend over de Quooker Flex. Het lef om initiatief te nemen, op lange termijn te durven denken en de moed om voor maatschappelijke relevantie te kiezen maakt de Quooker Flex tot de winnaar van de 15de editie van de Dutch Design Awards in de categorie Product.

Mede-oprichter en ontwerper Niels Peteri is in zijn nopjes met de prijs, “Innovatie waarin heldere, functionele esthetiek centraal staat zit in het DNA van ons bedrijf. Deze prijs is een erkenning voor de prestatie van alle collega’s die met veel passie jarenlang aan dit prachtige product hebben gewerkt.”

De Quooker Flex voegt een nieuwe functionaliteit toe aan de snelgroeiende, door Quooker gecreëerde, productcategorie 'kokendwaterkraan'. Nieuw is de flexibele uittrekslang om de spoelbak uit te spoelen, een grote plank schoon te maken of een vaas te vullen. Het concept van de Quooker Flex is wereldwijd uniek en geoctrooieerd.

De jury geeft aan dat met de integratie van de kokendwater- en mengkraan de Quooker veelzijdiger is dan ooit. De uitdaging om de kokendwateroptie goed – en vooral ook (kind)veilig – te scheiden van de koudwaterfunctie is volgens de juryleden geslaagd op een manier die er ook nog eens aantrekkelijk uitziet. “Deze voor Quooker kenmerkende evolutie, van continue optimalisering, brengt comfortabele functionaliteit in huis. Zeker als de Quooker Flex daadwerkelijk water en energie bespaart”.

Niels Peteri beaamt het dagelijks comfort van zijn product. “De kokendwaterkraan is niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Was het een aantal jaren geleden nog een luxe gadget, tegenwoordig is de Quooker een essentieel onderdeel van de keuken. Vergelijk het met de opkomst en de huidige vanzelfsprekendheid waarmee een vaatwasser of magnetron in een keuken wordt geplaatst”.

reacties
anderen bekeken ook

Greeploze keuken mat wit met hout.

Alles wat je wilt weten over de kokend-water-kraan

Lenette Hermsen

De Quooker Cube

Warm water: onmisbaar in elke keuken

Guido van Loon

Water at its best

Advertentie
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.

Advertentie
Advertentie