Profielfoto van Quooker
Quooker
Staalstraat 1, 2984 AJ Ridderkerk
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Quooker: uitvinders van de kokend-water-kraan

Kokend water uit je keukenkraan? Anno 1970 was het een bijna absurde gedachte, inmiddels verovert Quooker de wereld. Dit is wat er gebeurde.

Het verhaal van Quooker

Het verhaal van Quooker is begonnen in 1970. De Rotterdamse Henri Peteri werkte bij Unilever en was op het hoofdkantoor in Londen, toen hij een ingeving kreeg die zijn leven voorgoed zou veranderen. Het was tijdens een presentatie over instant soep. Er werd getoond hoe je in slechts vijf seconden soep kon oplossen in kokend water. ‘En daar moet water bij dat vijf minuten op het vuur moet staan?’ dacht Peteri, ‘Wat een waanzin! Waarom komt er in onze huizen geen gekookt water uit de mengkraan?!’ Eenmaal thuis dook Peteri de kelder in om een prototype te ontwikkelen van de eerste kokendwaterkraan ter wereld. Dat kostte veel tijd en geld. Maar toen het eerste model er was, verkocht Peteri hem aan vrienden en bekenden, die razend enthousiast waren. Wie eenmaal een Quooker had kon niet meer zonder.

Toen zoon Niels zijn studie voltooid had en zich bij zijn vader voegde, werd het idee een product. In 1992 werd de eerste Quooker (‘quick cooker’) geïntroduceerd, de Quooker Basic. Vanaf het moment dat ook zoon Walter in het bedrijf stapte, begon Quooker langzaam maar zeker terrein te winnen op de markt. Vanaf 2000 begon het écht goed te gaan. De kokendwaterkraan sloeg aan in Nederland. In 2004 werd de eerste partij Quookers naar het buitenland geëxporteerd.

Op dit moment produceert Quooker 110.000 Quookers per jaar, zijn er meer dan 2000 dealers, verdubbelt de omzet elke drie jaar en hebben we vestigingen in Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland. Het is het resultaat van jaren doorontwikkelen, testen en technisch innoveren. De gebroeders Peteri hebben altijd een zo verantwoord, energiezuinig en kwalitatief hoogstaand mogelijk product voor ogen gehad. Inmiddels leiden ze een internationaal succesvol bedrijf. Maar, geheel in de geest van hun overleden vader, blíjven ze uitvinden.

Niels Peteri: ‘Dat steeds meer mensen de Quooker omarmen als onmisbare tool in de moderne keuken, is te zien aan de afzet, die explosief stijgt. Daar zijn we heel trots op. Achterover leunen is echter geen optie. We willen blijven vernieuwen. Dat doen we onder meer door onze eigen productiemiddelen te ontwikkelen, wat ons in staat stelt om originele oplossingen te bedenken.’
Quooker staat op het punt de rest van de wereld te veroveren. Zoveel mogelijk particuliere keukens van kokend water voorzien, op een slimme en verantwoorde manier, dát is de ambitie. Daartoe wordt bij Quooker in Ridderkerk iedere dag met 250 man gewerkt aan nieuwe technische ideeën en ontwerpoplossingen om de kranen nóg zuiniger, nóg makkelijker in gebruik en nóg mooier te maken.

De geschiedenis van Quooker

Ontdek de Quooker kranen

Bekijk de collectie