Foto: press_2013//dornbacht-water-dispenser.jpg

Dornbracht Water Dispenser: direct kokend heet water

Met de Water Dispensers presenteert kraneAnfabrikant Dornbracht echte convenience-producten voor de series Tara Ultra en Lot: een nieuw systeem met kraan, waterfilter en heetwatertank.

Met de Water Dispensers presenteert kraneAnfabrikant Dornbracht echte convenience-producten voor de series Tara Ultra en Lot: een nieuw systeem met kraan, waterfilter en heetwatertank.

Met één druk op de hendel leveren de Water Dispensers onmiddellijk kokend heet water (93°C). Warme dranken zoals koffie en thee kunnen zo op elk moment snel en comfortabel worden bereid. Ook kunnen babyflesjes met kokend heet water worden uitgespoeld of hardnekkige etensresten van het servies worden verwijderd.

 

Naast een variant als pure heetwaterbron (Hot Water Dispenser) is het nieuwe product ook verkrijgbaar als gecombineerde heet- en koudwaterbron (Hot & Cold Water Dispenser). Ook bij deze variant is de bediening eenvoudig: hendel naar achter – koud water, hendel naar voor – heet water.

Het ontwerp van de Water Dispensers is gebaseerd op de vormentaal van de series Tara Ultra en Lot. Het van Tara Ultra afgeleide design is slank en heeft een ronde uitloop. De Lot designvariant is sculpturaal, opvallend hoekig en met een platte uitloop.

Hot Water Dispenser en Hot & Cold Water Dispenser zijn verkrijgbaar in de oppervlakken chroom en platina mat en vanaf september 2010 leverbaar.

Over Water Zones

Met Water Zones presenteert Dornbracht een geheel nieuw concept voor de leefruimte keuken, dat de ruimtelijke scheiding van de verschillende watergerelateerde arbeidsprocessen, zoals men dat uit de professionele keuken kent, voor het eerst ook voor particuliere keukens mogelijk maakt. De speciaal geconfigureerde Water Sets (armaturen) en Water Unit (spoelbak) zijn daarbij afgestemd op de overeenkomstige Water Zones Preparing, Cooking, Cleaning, Drinking en Universal. Aangevuld wordt het programma van de Water Zones in 2010 met Cutting Boards, desgewenst van eikenhout of zwarte kunststof. De Water Dispensers zijn ideaal voor gebruik in de Water Zone Drinking, die binnen het concept van de Water Zones tegemoet komt aan de wens naar een eigen drinkwaterbron in de keuken of in andere ruimtes.

Over Dornbracht

Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG met hoofdvestiging in Iserlohn is een internationaal opererende fabrikant van hoogwaardige designkranen en -accessoires voor badkamer en keuken. De onderneming wint voor het design van haar producten regelmatig internationale designprijzen en onderscheidt zich bovendien sinds 1996 met een krachtig cultuurengagement. Sinds 2006 verschijnt de publicatie 'Dornbracht – the SPIRIT of WATER' in een badkamer- en keuken-editie, die het zelfbewustzijn van Dornbracht als onderneming van cultureel belang documenteert en naar het palet van het merk Dornbracht verwijst. Enerzijds magazine, anderzijds catalogus, schept deze publicatie de verbinding tussen inspiratie, dialoog en innovatie, die zo kenmerkend is voor het denken en werken bij Dornbracht.

Meer informatie: www.dornbracht.nl.

Publicatiedatum: 28 juni 2010

Reacties