Shock Freezer

De Shock Freezer koelkast stelt je in staat je gerechten snel te koelen of in te vriezen.

Shock Freezer koelkast

De perfecte combinatie van een elegant design en vooruitstrevende technologie. De Shock Freezer stelt je in staat je gerechten in een zeer korte tijdspanne te koelen of in te vriezen, waardoor alle structuren, smaken, aroma’s en voedingswaarden bewaard blijven.

Blast chilling

De functie Blast chilling koel je je eten snel van een warme temperatuur naar 4°C, de gemiddelde temperatuur van een koelkast. Shock freezing vermindert zelfs de kerntemperatuur tot -18° C. Het betekent dat je zelfs de meest delicate gerechten kan bevriezen. Koude lucht dringt snel door tot in de kern van het voedsel, waardoor het vocht in het voedsel snel wordt omgevormd in microkristallen - zonder de organische structuur van het voedsel aan te tasten. Zo behoud je de oorspronkelijke consistentie en structuur van gerechten, zelfs na ontdooïng.

Je kunt je vers klaargemaakte gerechten rechtstreeks van je oven in de Shock Freezer koelen of bevriezen, zonder dat je eerst moet wachten tot het gerecht is afgekoeld. Koel een stomend warme kreeft naar +3° C in slechts 15 minuten, of breng de temperatuur naar -18°C in amper 60 minuten. Of gebruik je Shock Freezer om delicate gerechten te bereiden zoals panna cotta, gazpacho en semifreddo desserten... of zelfs om je flessen aan sneltempo te koelen.

Combinatie met Chef Touch

De vacuümlade is te gebruiken als onderdeel van het KitchenAid Chef Touch systeem.

Het KitchenAid Chef-Touch systeem is een exclusieve combinatie van drie verschillende apparaten: een vacuümlade, stoomoven en een Shock Freezer. Hiermee kun je thuis sous-vide koken. Meer over het Chef Touch systeem lees je hier: www.wonen.nl/keuken/oven/chef-touch.