Wij stoppen van alles in de koelkast. Aubergines, bloemkool, spruiten, maar ook ingeblikt maïs en groente in potten.
Maar is dat wel allemaal nodig? Sommige producten moeten echt in de koelkast bewaard worden. Maar er zijn ook producten die je beter op kamertemperatuur kunt bewaren. Welke groentes bewaar je in de koelkast en wat kan beter in de voorraadkast? Bovendien moet je ook nog opletten welke soorten groentes en fruit jij bij elkaar bewaard. AEG heeft voor jou uitgezocht hoe je groente het beste kunt bewaren. Wie weet houd jij voortaan ruimte over in de koelkast.
Een groot deel van de groentes bewaar je het beste in de koelkast. Veel groentes vergaan snel als de temperatuur waarin ze bewaard worden boven de 10 ° C ligt. Denk hierbij aan groentes zoals bloemkool, andijvie, broccoli, champignons, prei, spinazie, wortels en allerlei soorten sla. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je onder bepaalde omstandigheden in de koelkast zou moeten doen:
In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet zo dat je alle soorten groenten in de koelkast moet bewaren. Sterker nog, voor bepaalde soorten groentes is het zelfs slecht om ze in een koude omgeving te bewaren. Deze groentes kunnen niet goed tegen de kou, waardoor het rottingsproces sneller verloopt. Dit noemen we ook wel koude bederf. Groentes zoals aubergine, avocado en paprika kunnen snel bederven in de koelkast. Deze groentes bewaar je het beste buiten de koelkast om ze zo lang mogelijk goed te houden.
Meer informatie: AEG