Foto: press_2013/siemens-vries-kast.jpg

Siemens koel-vriescombinatie

De zomer tegemoet met gekoeld budget- én milieuvriendelijk water met Siemens koel-vriescombinatie.

Dagelijks heeft men 2,5 liter vocht nodig. We halen dat vocht gedeeltelijk uit voedsel. De Gezondheidsraad geeft als richtlijn aan dat 70% van alle vocht die je per dag binnenkrijgt uit dranken moet komen. Het is dus noodzakelijk om per dag zo’n 1,5 liter water te drinken. De nieuwe koel-/diepvriescombinatie van Siemens voorziet als eerste in deze behoefte. Dankzij de nieuwe koel/vriescombinatie KG36DVI30 met geïntegreerde waterdispenser met BRITA filter kan iedereen de milieubelastende flessen water voortaan in de supermarkt laten staan.

Gekoeld water binnen handbereik

Nederland heeft het beste kraanwater ter wereld en toch drinken we nog 292 miljoen flessen water per jaar. Voornamelijk omdat flessen makkelijk koud gezet kunnen worden in de koelkast. Echter voor een flesje bronwater betaal je ruim 150 keer zoveel dan wanneer je dezelfde hoeveelheid uit de kraan haalt. En dat kun je vanaf nu besparen. Siemens heeft namelijk samen met BRITA een waterdispenser in de roestvrijstalen deur van de koelruimte ontworpen die ervoor zorgt dat we voortaan ons water uit de buitenkant van de koelkast kunnen tappen. De waterdispenser is eenvoudig te vullen, schoon te maken en te verwijderen. Hiermee is de watertank een uitstekend alternatief voor waterflessen. Siemens is één van de eersten die met een geïntegreerde waterdispenser op de markt komt.

BRITA waterdispenser met filter

De waterdispenser heeft een inhoud van 2,5 liter en bevat een BRITA filter, met zowel een micropore- als protect filter. Het filter vermindert chloor en kalk voor een uitstekende natuurlijke smaak. Daarnaast absorbeert het filter ook metalen zoals lood en koper. Het MAXTRA Flow control zorgt voor de perfecte filtratietijd voor het beste resultaat. Op het digitale scherm wordt vanzelf aangegeven wanneer het filter vervangen moet worden. Een filter heeft een levensduur van ongeveer 5 jaar.

Van alle gemakken voorzien

De nieuwe koel-/vriescombinatie is uitgerust met een chromen flessenrooster, luchtvochtigheidcontrole, LED verlichting en een elektronisch bedieningspanel voor de temperatuurregeling en de waterdispenser. Verder beschikt de koelkast over een zogeheten coolBox, een lade in de koelkast, waarin vlees en vis 2x langer vers worden gehouden. Dit is mogelijk doordat vlees en vis rondom 0 graden bewaard wordt. Dankzij de directe toevoer van koude lucht vanuit de vriezer is het in de coolBox kouder dan in de rest van de koelkast. Daarnaast beschikt deze koel-/diepvriescombinatie over een CrisperBox, met een inhoud van 36 liter. Hierin kunnen groente en fruit langer vers bewaard worden dankzij de luchtvochtigheidcontrole.

Consumenten voordeel

Dankzij de dikkere en goede isolatie van alle ruimtes is de koel-/diepvriescombinatie voorzien van het energielabel A++. Dit betekent dat de koel-/diepvriescombinatie ruim 25% zuiniger is dan apparaten met een A+ label. Daarnaast heeft het een groter volume, namelijk 13% meer dan de eerder geïntroduceerde Siemens koelkasten. Hierbij komt de totale inhoud van de koelkast op 319 liter. Niet alleen de milieuvriendelijke eigenschappen van de KG36DVI30 zijn interessant. Het elegante en functionele design van de koelkast maakt het een ware investering. De hoogwaardige roestvrijstalen deur is voorzien van een speciale antiFingerprint beschermlaag. De combinatie met de RVS details aan de binnenzijde van de koelkast, de vlakke deur en LED binnenverlichting maken het tot een compromisloos, elegant design.

Meer informatie over huishoudelijke apparaten van Siemens vindt u op www.siemens-home.nl.

Publicatiedatum: 20 juli 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties