Foto: 281585

Nog zuiniger dan een spaarlamp?

De nieuwste koel- en vrieskasten van Bosch zijn kampioenen op het gebied van energiebesparing en ruimte.

De nieuwste koel- en vrieskasten van Bosch zijn kampioenen op het gebied van energiebesparing en ruimte.

Huishoudapparaten zijn verantwoordelijk voor maar liefst de helft van het totale energieverbruik in een huishouden. De grootste energieverbruiker is het koel- en vriesapparaat dat immers jarenlang 24 uur per dag aanstaat. Slechts 6% van de consumenten is zich hiervan bewust. Met de nieuwe serie koel- en vrieskasten van Bosch kan veel energie en geld bespaard worden. Zo verbruiken de nieuwste A+++ en A++ koelkasten minder energie dan een spaarlamp! Samen met de zeer zuinige A++ vrieskasten vormen de koelkasten een onweerstaanbaar duo, dat zelfs meer ruimte biedt dan een side-by-side koel-vriescombinatie.

Besparingspotentieel koel- en vrieskasten
Ruim 30% van de koel- en vriesapparaten in Nederlandse huishoudens is tien jaar of ouder. Gedurende de laatste vijftien jaar zijn koel- en vrieskasten maar liefst 72% zuiniger geworden. Dit heeft tot gevolg dat het A label voor koelen en vriezen vanaf 1 juli 2012 van de markt verdwijnt. Het A+ label is dan het slechtste energielabel binnen deze productgroep.

Bosch speelt hier op in met zijn nieuwe A+++ koelkast. Deze koelkast verbruikt slechts 75 kWh per jaar; de helft minder energie dan een spaarlamp! Dit is goed voor zowel het milieu als het huishoudbudget. Als de consument zijn oude koel- en vrieskast vervangt door een nieuw energiezuinig apparaat dan kan hij ongeveer €100, - per jaar besparen op de energierekening.

Zuinigheid gaat niet ten koste van comfort
De nieuwe koel- en vrieskasten hebben hun zuinigheid te danken aan een krachtige compressor en effectieve isolatiematerialen. Deze zuinigheid gaat echter niet ten koste van het comfort. De duurzame ledverlichting zorgt voor een gelijkmatige verlichting van de levensmiddelen en gaat bovendien de hele levensduur mee. Groente en fruit blijven langer vers met behoud van smaak en vitaminen in de nieuwe HydroFresh-lade.

De vriezer is voorzien van het NoFrost-systeem, dat de afzetting van ijs voorkomt en de consument de moeite van het ontdooien van de vriezer bespaart. Een handeling waar bijna 40% van de Nederlanders een hekel aan heeft. De uitneembare IceTwister maakt snel en gemakkelijk verse ijsblokjes voor een heerlijk koel drankje.

Samen nog ruimer en zuiniger
Als duo zijn de koel- en vrieskast niet alleen fraai om te zien, ze bieden met hun slimme indeling ook royale ruimte aan de boodschappen. Zelfs meer dan een side-by-side koel-vriescombinatie. Bovendien zijn ze samen nog zuiniger, afhankelijk van de gekozen combinatie verbruiken de apparaten tot 50% minder stroom dan energieklasse A+.

Publicatiedatum: 10 april 2012

Meer informatie: www.bosch-home.nl

Reacties