Foto: 250499

Fascinerend chique zwarte elegantie

Een koelkast in urban stijl. De fascinerende Jaren ‘50 collectie van Smeg is uitgebreid met een nieuwe koelkast in matzwarte uitvoering: de FAB28RBV Black Velvet.

Een koelkast in urban stijl. De fascinerende Jaren ‘50 collectie van Smeg is uitgebreid met een nieuwe koelkast in matzwarte uitvoering: de FAB28RBV Black Velvet.

Zowel op het gebied van de textuur als op het vlak van het materiaal is er ingespeeld op de hedendaagse trends en is een moderne draai gegeven aan een stijlicoon.

 

Het resultaat is een verfijnde interpretatie van de beroemde FAB koelkast met een karakteristieke afwerking. De buitenkant heeft een "soft touch" oppervlak met een rubber effect.

Deze exclusieve koelkast van Smeg beschikt over een energieklasse A+ label, wat een gegarandeerd laag energieverbruik met zich meebrengt. Beter voor het milieu en kostenbesparend.

De "Black Velvet" is zowel ruim als functioneel. Hij is 60 cm breed en 151 cm hoog en heeft een bruto capaciteit van 256 liter en een 4-sterren vriezer van 26 liter. Het interieur is uitgerust met o.a. drie glazen verstelbare leggers, een chromen wijnrek en een groente- en fruitlade. Ook de binnendeur biedt diverse opbergmogelijkheden voor optimale benutting van de ruimte.

Dit uitgesproken ontwerp kan worden gecombineerd met andere Smeg producten uit de Jaren ’50 collectie, zoals de vaatwassers en wasmachines. Daarnaast kan de “Black Velvet” perfect worden gecombineerd met de antraciet fornuizen en inbouwapparatuur van Smeg. Naast de nieuwe kleur ”Black Velvet”, bestaat het assortiment van de FAB28 ook uit wit, crème, geel, watergroen, pastelblauw, roze, blauw, rood, oranje, lime groen, zwart en zilvermetallic. En natuurlijk de drie beroemde speciale uitgaven: Rigatino, een mix van verschillende gestreepte kleuren; Union Jack, met de afbeelding van de Britse vlag; en Tricolore, met de afbeelding van de Italiaanse vlag.

De "Black Velvet" werd in eerste instantie in een beperkte oplage van 1000 stuks op de markt gebracht. Elke koelkast uit deze oplage bevat een uniek nummer aan de zijkant; een waar collectors item dus. Wegens groot succes is de ‘Black Velvet’ standaard opgenomen in het assortiment van Smeg, echter niet meer als limited editions. Daarom beschikken deze modellen niet meer over het unieke serienummer.

Koelkast – FAB28 Black Velvet

Beschrijvingen
· Energieklasse A+
· Totale inhoud: 256 liter
· Aansluitwaarde: 90 W
· Energieverbruik: 215 kWh/jaar
· Klimaatklasse: T
· Vriescapaciteit: 2kg/24
· Dooitijd: 12h
· Geluidsniveau: 40 dB(A)
· 1 motor

Koelgedeelte
· Inhoud vers voedsel: 222 liter
· Ventilator
· Regelbare thermostaat
· Automatisch ontdooien
· 3 verstelbare leggers
· 1 legplateau (bedekt fruit- and groentelade)
· 1 chromen wijnrek
· 1 fruit- en groentelade
· Verborgen verdamper
· Verlichting

Deur
· 1 flessenhouder
· 2 compartimenten met metalen balkon
· 1 compartiment met deksel
· 1 eierhouder

Vriezer
· Inhoud: 26 liter
· 2 ijsblokjeshouders

Afmetingen
Diepte met the deur open tot 90°: 78cm (inclusief de deurgreep)
Afmetingen (H x W x D): 1510 x 600 x 670mm (exclusief de deurgreep)

Ook verkrijgbaar in: wit, geel, crème, watergroen, pastelblauw, roze, blauw, rood, oranje, lime groen, zwart, zilver metallic, Rigatino, Union Jack en Tricolore.

Verkrijgbaar met rechts- of linksdraaiende deur.

Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, als via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

“Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie”

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche – Emiliane – Guastalla

hetgeen betekent: “Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna”

Meer informatie: www.smeg.nl.

Publicatiedatum: 12 november 2010

Reacties