Liebherr onderbouw apparaten

Keukens zonder bovenkastjes is een keukentrend die al jaren doorzet. Voor deze keukens heeft Liebherr een ruim assortiment onderbouw koel- en vrieskasten.

Onderbouwapparaten: net even anders

Onderbouw koel- en vrieskasten kunnen onzichtbaar onder het werkblad worden ingebouwd. De grootste verschillen met normale inbouwapparaten zijn:

  • Deze apparaten worden, net als bijvoorbeeld een vaatwasser, tussen twee keukenkasten geplaatst. Ze zijn daarom net zo breed als een standaard keukenkast: 60 cm. Dit is breder dan een inbouwmodel, welke altijd in een meubelkast wordt geplaatst.
  • Je wilt natuurlijk geen ventilatiesleuven in je werkblad, dus bij de onderbouwmodellen verloopt zowel de luchtaanvoer, als de luchtafvoer via de plint.


Nieuw in 2018

Uittrekbare koelkast met LiftUp-Box

De praktische en unieke onderbouw koelkast met uittrekbaar front is vernieuwd en vanaf nu leverbaar in twee varianten. Het eigentijdse interieur van beide modellen is luxe afgewerkt.

De UIKo 1560 beschikt over een speciale LiftUp-Box waarmee de beschikbare ruimte optimaal wordt gebruikt. Bij het openen van de koelkast komt de LiftUp-Box uit de bodem omhoog, deze biedt een goed overzicht en eenvoudige toegang tot de levensmiddelen.

De eerste onderbouwvriezer met NoFrost

Liebherr introduceert de eerste NoFrost onderbouwvriezer op de markt. Naast het gemak van nooit meer ontdooien is deze SUIGN 1554 voorzien van een SoftSystem deursluiting. De deur kan hierdoor nooit meer op een kier open blijven staan en sluit altijd zachtjes.

Kies je liever voor meer ruimte? De SUIG 1514 biedt dankzij het SmartFrost systeem een maximale netto inhoud.

Meer keuze in onderbouwkoelkasten

Het nieuwe assortiment onderbouw koelkasten begint met twee Comfort modellen, met of zonder vriesvak. Op zoek naar meer luxe en gebruiksgemak? Kies dan een van de twee Premium modellen. Deze hebben onder andere een zuinig A+++ energielabel, een geluidsniveau van slechts 35 dB(A), extra grote deurvakken en een SoftSystem deursluiting.

Het assortiment onderbouwapparaten wordt uitgebreid met een volledige BioFresh-koeler. Deze 0°C-koelkast met instelbare luchtvochtigheid is de beste keuze voor het lang bewaren van groenten en fruit of vlees, vis en zuivelproducten.

Probleemloos combineren

Wanneer een koelkast en een vriezer naast elkaar worden geplaatst, kan er door het temperatuurverschil condensvorming tussen de apparaten ontstaan. Dit kan zelfs beschadigingen aan je keuken veroorzaken!

Ben je van plan om een koelkast en vriezer naast elkaar onder het aanrecht van je nieuwe keuken te plaatsen? Let er dan goed op of de vriezer voorzien is van zijwandverwarming. Deze verwarming voorkomt condensproblemen tussen beide apparaten. Alle Liebherr onderbouwvriezers en de onderbouw BioFresh koelkast hebben dit warme wandsysteem en kunnen dus probleemloos naast een koelkast of wijnkoeler geplaatst worden.

Tip: je herkent de Liebherr apparaten met een warme wandsysteem aan de hoofdletter S aan het begin van het typenummer.