Foto: 2022/mini-vriezer-kopen-tips.jpg

Kleine mini vriezer kopen? Lees deze tips

Wil jij binnenkort ook zo’n handige mini vriezer aanschaffen? Lees dan eerst de onderstaande tips eens door.

Guido van Loon 22 Mei 2022

Een kleine mini vriezer is een hele handige aankoop. Bijvoorbeeld als jouw combi-koelkast net wat te weinig vriesruimte heeft, wanneer je in een klein appartement of een studentenkamer woont, als je altijd een ijsje bij de hand wil hebben of als je regelmatig gaat kamperen. Wil jij binnenkort ook zo’n handige mini vriezer aanschaffen? Lees dan eerst de onderstaande tips eens door. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Tip 1. Bepaal de plek en het formaat

Hoewel er kleine vriezers verkrijgbaar zijn in verschillende formaten, is 40 x 40 of 50 x 50 centimeter een standaard formaat. Bepaal van tevoren waar jouw mini vriezer komt te staan, zodat je een passend formaat kunt kiezen. De meeste mini vriezers zijn een losstaand model, maar ook verkrijgbaar als inbouw vriezer. Mocht je nét een wat groter formaat zoeken, kun je ook eens kijken naar een tafelmodel vriezer. Deze kleine vriezers zijn ook compact, maar hebben een maximale hoogte van 85 centimeter.

Tip 2. Check het gewicht van de mini vriezer

Wil je de mini vriezer samen met jouw mini koelkast meenemen naar de camping? Kijk dan ook even naar het gewicht. De meeste mini vriezers hebben een gewicht van ongeveer 15 kg en zijn hierdoor gemakkelijk te verplaatsen.

Tip 3. Let op het energielabel

Een kleine mini vriezer verbruikt altijd minder energie dan een grote vriezer. Om nog zuiniger te zijn, kun je letten op het energielabel. Een vriezer met label A is de meest zuinige optie. Hiermee bespaar je op de energierekening en ben je duurzamer bezig.

Tip 4. Geef de kleine vriezer ruimte

Hoewel je een mini vriezer altijd wel ergens in een hoekje neer kunt zetten, is het wel belangrijk dat er wat ruimte omheen vrij blijft. De vriezer heeft dit nodig om goed te kunnen koelen. Zet de kleine vriezer dus niet strak tegen de muur en liever ook niet in een gesloten kast zonder wat extra ruimte aan de achterkant.

Tip 5. Ontdooi de vriezer regelmatig

Of je nou een mini vriezer of een standaard formaat vriezer gaat kopen, een zogenaamde No Frost functie is altijd handig. Dit zorgt ervoor dat er weinig ijs ontstaat en dat je het apparaat niet vaak hoeft te ontdooien. Heb je een kleine vriezer zonder deze No Frost functie? Dan moet je het wel regelmatig ontdooien. Haal alle producten uit de minivriezer en stop het in een andere vriezer, koelkast of een koelbox. Laat de vriezer ontdooien, maak de binnenkant schoon en zet de vriezer vervolgens weer aan.

Reacties