Vacuümzakken kopen

Vacuümzakken kopen kan soms lastig zijn. Tegenwoordig heb je veel keuze uit verschillende soorten kwaliteiten en prijzen.

31 Juli 2019

Maar ook nog eens een keuze uit vacuümzakken voor een machine met een kamer en zakken voor de buitenkamer. Wij zullen hier verder op inzoomen zodat jij de juiste keuze kan maken voor de perfecte zak.

Waar moet ik op letten bij het kopen van vacuümzakken?

Het spreekt misschien voor zichzelf maar het meest belangrijke om op te letten bij de aanschaf van je vacuümzakken is of ze geschikt zijn voor jouw machine. Maar waar moet je nu echt op letten? Het meest belangrijke is om te kijken of jouw machine vacuüm trekt binnen een kamer of buiten de machine. Hierin zit namelijk ook een groot verschil tussen de zak die je nodig heeft.

Daarnaast is het van belang dat je ook kijkt naar het formaat van je vacuümmachine en het formaat van het zakje dat je nodig hebt. Hierbij raad ik aan om het zakje altijd 1 cm aan beide zijden kleiner te houden dan de maximale lengte die de vacuümmachine mag hebben. Hierdoor voorkom je veel priegelwerk om de zak goed in de machine te plaatsen en kan je sneller achter elkaar de zakken vacuümtrekken.

Wat is er nog meer belangrijk

Vacuümzakken zijn bruikbaar voor veel doeleinden. Echter is het nog belangrijker om erop te letten op het moment dat je voedsel wilt vacuümeren is dat de zak geschikt is voor hogere temperaturen. Daarnaast wil je vaak je voedsel hierna in de vriezer leggen. Echter hier zit nog een addertje onder het gras. Veel zakken zijn namelijk niet geschikt voor in de vriezer, waardoor de zakken zullen scheuren of hun kwaliteit verliezen. Let hierom ook op of zij geschikt zijn voor de vriezer. In deze zakken zit een bepaalde stof verwerkt, waardoor deze zakken geen kwaliteit verlies lijden op het moment dat je deze in de vriezer stopt.

Wat houden de lagen in bij vacuümzakken?

Je zal het wel een paar keer tegen komen zijn bij het je zoektocht naar de ideale vacuümzak, op het moment dat je zoekt zie je vaak naast het materiaal de aantal lagen van de zakken uitgedrukt staan. Maar wat houdt dit nu in? Vaak zie je vacuümzak 3 laags staan, dit houdt in dat de zak bestaat uit 3 lagen van bijvoorbeeld PE/PA. Dit heeft te maken met de sterkte van de zak en de luchtdichtheid. Mocht je voedsel willen verpakken raad ik je aan om een zak te kiezen die bestaat uit minimaal 5 lagen. Hierdoor zijn de zakken veel sterker en heb je minder kans dat de zakken scheuren. Mocht je soepen of andere vloeibare producten willen verpakken raad ik aan om te kiezen voor een zak die bestaat uit minimaal 6 lagen, hierdoor heb je minder kans dat de zak zal gaan lekken en dus ook niet de gehele vriezer vol ligt met je vers gemaakte soep, voordat het bevroren is. Let hierbij wel op dat de zak ook geschikt is voor vloeibare producten (tevens let ook op of de zak geschikt is voor de juiste temperaturen).

Hopelijk heb je door de bovenstaande informatie meer een idee, waar je op moet letten bij de aanschaf van de meest ideale vacuümzak.

Reacties