Ondek de Noviteiten bij Neff

De Franse term 'sous vide' betekent koken onder vacuüm. Of het nu gaat om gekruide vis, boterzacht vlees, sappige

Ontdek een nieuwe smaakbeleving

De Franse term 'sous vide' betekent koken onder vacuüm. Of het nu gaat om gekruide
vis, boterzacht vlees, sappige groenten of heerlijk zoet fruit, de sous-vide functie van de
NEFF oven zorgt voor een constante, lage bereidingstemperatuur. Ieder delicaat gerecht
behoudt zijn smaak en aroma, terwijl de textuur volledig intact blijft.

VERFIJNDE BEREIDING OP LAGE TEMPERATUUR

Liefhebbers van verse ingrediënten hebben behoefte aan een bijzondere bereiding. Door het garen op een constante, lage temperatuur, blijven de smaken en texturen volledig behouden.
- Met sous-vide wordt de smaak van het gerecht nog intenser
- Als de ingrediënten in de vacumeerzak zijn geplaatst, doet de oven het werk
- Biefstuk wordt nog sappiger, vis nog zachter en knapperige groenten en zacht fruit behouden hun bite en hun frisheid
- Met sous-vide kunt u zelfs de meest delicate gerechten laten slagen, ook als deze enige voorbereiding behoeven
- Het gerecht wacht op uw gasten, en niet andersom

WAT IS SOUS-VIDE?

Sous-vide, of koken onder vacuüm, is een methode waarbij vlees, vis of groenten in een vacumeerzak zacht worden gegaard met stoom. Door de lage, constante temperatuur tussen de 50ºC en de 90°C kunnen de ingrediënten nooit te gaar worden. Door gebruikmaking van de vacumeerzak, blijven de natuurlijke smaken, texturen en aroma’s volledig intact.

SOUS-VIDE – STAP VOOR STAP

  1. Uw ingrediënten kunt u reeds gevacumeerd kopen, of u kunt uw eigen ideeën hierop loslaten. Het is heel eenvoudig: de ingrediënten moeten worden schoongemaakt en worden voorbereid. U kunt uw kruiden, specerijen, olie of boter naar wens toevoegen.
  2. De NEFF vacumeerlade kan eenvoudig onder een NEFF 45-cm bakoven worden geplaatst.
  3. U legt de vacumeerzak met ingrediënten in de oven, u selecteert de sous-vide functie. Hierna kunt u ontspannen, want de oven doet zelf zijn werk.
  4. Voor de finishing touch van bijvoorbeeld uw biefstuk, kunt u deze nog aan beide kanten op de grill leggen, voor een perfect resultaat.

ONZE BAKOVEN MET SOUS-VIDE FUNCTIE

Met CircoTherm® een heel menu bereiden, met FullSteam stoomkoken en met sous-vide de smaak nog intenser beleven. Verkrijgbaar met de verzinkbare Slide&Hide® deur, evenals in RVS en met greeploze ovendeur.COMPACTE BAKOVEN

Klein, maar niet in functionaliteiten. Met FullSteam stoomkoken en met sous-vide de smaak nog intenser beleven. Te combineren met een vacumeer- of warmhoudlade. In RVS of met greeploze ovendeur.

ONZE VACUMEERLADE

Met onze NEFF vacumeerlade, die met onze 45 cm bakoven gecombineerd kan worden, verzegelt u uw ingrediënten heel eenvoudig zelf, met een vacuüm van 99%. Deze techniek leent zich tevens uitstekend voor het vacumeren – en dus lang bewaren- van onder andere sauzen, marinades, kruiden, maar ook van gesneden fruit en groenten.

 

Meer noviteiten?? klik hier