Foto: foodsaver-vacuum-voedsel

Voorkom verspilling van voedsel met FoodSaver

Voorkom verspilling van voedsel met FoodSaver.

Voorkom verspilling van voedsel met FoodSaver.

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat we ruim 10% van ons nog eetbare voedsel weggooien. Dit vertegenwoordigt een waarde van gemiddeld 659,00 euro per jaar per huishouden! Het Amerikaanse FoodSaver biedt hiervoor de oplossing. De vacuümsystemen van FoodSaver zijn ontwikkeld om lucht aan een product te ontrekken, waardoor voedsel zonder conserveringsmiddelen maanden of zelf jaren vers blijft zonder uit te drogen.

Houdt lucht weg en bewaar de versheid

Lucht is de vijand van verse waren. De zuurstof en het vocht in lucht zorgen ervoor dat verse levensmiddelen snel smaak, structuur en voedingswaarde verliezen. Klassieke manieren van bewaren, zoals een plastic zak of bak, sluiten lucht in samen met het voedsel. Het FoodSaver vacuümsysteem ontrekt lucht uit speciaal ontworpen zakken en voorraadbussen waarna ze luchtdicht afgesloten worden. Deze bewezen technologie houdt levensmiddelen tot 5 maal langer vers en lekker en dat op een natuurlijke wijze zonder conserveringsmiddelen.

Besparen

Met FoodSaver kunnen tal van levensmiddelen vacuüm verpakt worden. Zo blijft kaas maandenlang vers in de koelkast en vis en groenten wekenlang. In de vriezer wordt de bewaartijd zelfs verlengd tot meer dan een jaar. Ook producten zoals brood, cake, chips en snacks kunnen bewaard worden zonder aan smaak of krokantheid te verliezen. Hierdoor hoeft er minder weggegooid te worden en wordt geld bespaard. Een gemiddeld Europees gezin gooit voor maar liefst 659,00 euro per jaar weg aan voedsel (Milieu Centraal)

Ook kan men geld besparen door in grotere hoeveelheden in te kopen en in kleinere porties vacuüm te verpakken. Voor mensen met speciale diëten is vacumeren eveneens een uitkomst. De speciale gerechten worden in grotere hoeveelheden bereid en vervolgens in maaltijd porties vacuümverpakt en bewaard.

Veelzijdigheid

Het FoodSaver systeem maakt het niet alleen mogelijk om kostbare levensmiddelen veel langer en beter te bewaren, maar is ook zeer praktisch in het gebruik. Zo kan eenvoudig in heet water of in de magnetron opgewarmd en gekookt worden. De marinade tijd wordt aanzienlijk versneld en het vacuümsysteem wordt gebruikt bij het aan populariteit winnende sous-vide koken.

Met FoodSaver ligt deze innovatieve bewaarmethode voor iedereen binnen handbereik. De bediening is eenvoudig en daardoor voor iedereen toegankelijk. Het FoodSaver assortiment bestaat uit drie modellen vacuümsystemen en diverse toebehoren zoals vacuümzakken, -rollen en bewaardozen en bussen. Foodsaver is in Nederland te verkrijgen bij de kookwinkels, speciaalzaken, horecagroothandel en een aantal ketens. Kijk voor meer informatie en specificaties op www.itmonline.nl.

Publicatiedatum: 27 mei 2010

Reacties