Foto: nespresso-citiz-koffie-apparaat

Nespresso Citiz: Glanzend, Slank en Sexy en natuurlijk sublieme koffie

Glimmende rode brandweerwagens, luxe witte auto?s, statige gebouwen met een industri?le chromen afwerking en het ?klik klak? geluid van zwarte lakleren damesschoenen.

Glimmende rode brandweerwagens, luxe witte auto?s, statige gebouwen met een industri?le chromen afwerking en het ?klik klak? geluid van zwarte lakleren damesschoenen.www.bcc.nl

Dit zijn slechts enkele kenmerkende geluiden die je hoort in steden door de hele wereld. Ze stonden aan de basis van de nieuwste collectie Nespresso machines: CitiZ.

Geïnspireerd door de stad

De nieuwe Nespresso CitiZ machinelijn haalt haar inspiratie letterlijk van de straat. De kleuren van bekende stedelijke objecten, de vormen van gebouwen en monumenten en de vibraties uit de stad zijn samengesmolten in de hoofden van de Nespresso designers en hebben geleid tot de geboorte van CitiZ.

CitiZ bestaat uit drie machines die tegelijkertijd worden gelanceerd:
o Nespresso CitiZ ? automatische machine
o Nespresso CitiZ&Milk ? automatische machine met ingebouwde Aeroccino voor het opschuimen van melk
o Nespresso CitiZ&Co. ? eerste automatische machine met een dubbele uitloop, ontworpen voor thuisgebruik

Twee stijlen

De machines zijn ontworpen in twee verschillende stijlen. Een moderne retrostijl, beschikbaar in 60?s White en Limousine Black, van machinepartner Magimix en een high-tech stijl, verkrijgbaar in Fire Engine Red en Steel Grey, van machinepartner Krups.

Naast het bereiden van een perfect kopje Nespresso koffie, bieden de CitiZ machines nog veel meer. De gebruikte kleuren en het design zorgen ervoor dat deze nieuwe machinelijn zich onderscheidt van de apparaten die momenteel verkrijgbaar zijn op de markt. De machines hebben bewust een slank, compact ontwerp, zodat ze gemakkelijk passen in kleine ruimtes.

Wanneer de verschillende systemen naast elkaar staan opgesteld, lijken ze op de skyline van een stad. Dat is de reden waarom Nespresso de machinelijn de naam CitiZ heeft gegeven.

CitiZ Design

Het Nespresso R&D team bestaat uit mensen die geobsedeerd zijn door details en altijd zoeken naar de perfecte balans tussen de laatste technologie en spraakmakend design. Het ontwikkelen van nieuwe innovatieve concepten en ideeën is hun grote passie. Deze toewijding blijkt wel uit het feit dat Nespresso momenteel meer dan 1.700 patenten heeft geregistreerd.

De lancering van Nespresso CitiZ is een optelsom van de kwaliteiten van dit team en de pioniersmentaliteit van Nespresso als bedrijf. De CitiZ lijn werd ontwikkeld door het R&D team, in samenwerking met ontwerper Antoine Cahen van 'Les Ateliers du Nord' in Lausanne. Cahen ontwierp een concept waarbij één gemeenschappelijke machine in verschillende basisstations andere functionaliteiten krijgt. Zo kunnen consumenten hun eigen module samenstellen die volledig past bij hun wensen.

Milieuvriendelijke stand-by modus

Net als alle andere Nespresso machines, bevat deze nieuwe machinelijn het technisch geavanceerde en gepatenteerde extractiesysteem, dat garant staat voor het creëren van de perfecte koffie. De gehele CitiZ lijn is voorzien van een automatische stand-by modus om energiegebruik te reduceren.

Nespresso CitiZ is vanaf nu verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs is vanaf ? 179.

Meer informatie: www.nespresso.com.

Publicatiedatum: 9 april 2009

Reacties