string(3) "tgi"

Melkopschuimer

De MK750 melkopschuimer is geschikt om zowel warme als koude melk op te schuimen. De melkopschuimer is snoerloos bij te vullen en uit te schenken. In slechts 90 tot 140 seconden heb je melkschuim voor een heerlijke cappuccino of latte macchiato.

Getest door:

Even voorstellen...

Hallo, ik ben Saskia en dit keer heb ik de melkopschuimer getest van Inventum. Ik ben namelijk dol op cappuccino en hoop hier heerlijke cappuccino's mee te maken.

Heel eenvoudig te gebruiken

Het valt me direct op dat het apparaat heel eenvoudig te gebruiken is. De melkopschuimer bestaat uit 2 delen. Het bovenste deel, de melkkan kan je er makkelijk afhalen om te vullen en/of om te reinigen. Aan de voorkant van het apparaat heb je twee knoppen die je kan indrukken. De bovenste is om de melk warm op te schuimen en de onderste knop (met een ster als symbool) is om de melk koud op te schuimen. Daarnaast heb je twee zwarte ronde opzetstukjes voor in de melkkan. De één is met een garde; die schuimt de melk op. De ander is een mixer die de melk opwarmt. In de melkkan staat een streepje voor minimale en maximale melkinhoud. Het is belangrijk dat je je hier aan houdt anders kan de melk overstromen. Dat gebeurde mij namelijk de eerste keer omdat de streepjes niet heel goed te zien zijn.. Maar al doende leert men ;-) Doordat de melkopschuimer een rubberen rand heeft, kan je hem makkelijk vasthouden zonder je handen te verbranden.

Mooie schuimlaag

De smaak en kwaliteit van het schuim is erg afhankelijk van het merk melk dat je erin doet. De beste resultaten krijg je met volle melk. Dan wordt je schuim mooi dik! Lekker een beetje cacao of kaneel erover en je hebt een superlekkere cappuccino! Precies zoals de Italianen ze zelf maken, verrukkelijk! Ik heb de melkopschuimer ook getest met geitenmelk, die ook zo heerlijk romig wordt. Als je sojamelk gebruikt en dan op de onderste knop klikt, krijg je een lekker milkshake-achtig drankje.

Wat kost hij?

Ik heb deze melkopschuimer op internet gevonden vanaf € 40,-. En daar krijg je een leuke, handige en makkelijk te bedienen apparaat voor. Nu ik hem een tijdje getest heb, zou ik zeggen: zeker de moeite waard!

Conclusie

Het apparaat is heel eenvoudig in gebruik en, ook niet onbelangrijk goed schoon te maken. Met volle melk krijg je binnen een paar minuten de lekkerste cappuccino's en heerlijke koude romige drankjes. Ik ben heel tevreden: een aanrader!

.....
Reacties